NERVØS: Michael Jacksons mareritt er at juryen finner ham skyldig i overgrepstiltalen. Da venter et liv totalt annerledes enn det popstjernen lever i dag. Foto: AP

NERVØS: Michael Jacksons mareritt er at juryen finner ham skyldig i overgrepstiltalen. Da venter et liv totalt annerledes enn det popstjernen lever i dag. Foto: AP

Settes i håndjern hvis han blir funnet skyldig

... og slik blir Michael Jacksons liv i fengsel

(VG Nett) Santa Barbara-politiet er ikke nådig dersom juryen ikke tror på Michael Jackson (46). Superkjendisen vil bli satt i håndjern og kjørt rett til en murcelle på fire kvadratmeter.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Det betyr et liv i en liten celle på knappe firekvadratmeter, med murvegger, en stålseng og et ståltoalett. Et liv mange mener en av verdens mest eksentriske personer ikke kommer til å takle.

- Han vil bli behandlet likt som alle andre. Når han kommer frem må han kle av seg og han vil bli ransaket. Han skal fotograferes og han må avlegge DNA-prøve forteller Margot Bach, talskvinne for kriminalomsorg i California.

Håper på seier

CELLEN: Dette er cellen Michael Jackson får tildelt de første ukene dersom han blir funnet skyldig. Foto: EPA

- Hvis han blir dømt betyr det fengsel umiddelbart. Han kan unngå fengsel dersom han bare blir dømt for konspirasjon. Da vil jeg tro han blir satt fri på prøve og at han i stedet for fengsel får samfunnstjeneste som straff, forteller stjerneadvokaten og ABC News' juridiske ekspert Dana Cole til VG Nett.

Utenfor rettslokalet i Santa Maria står fans og venter i spenning på det de mener ikke kan bli noe annet enn frikjennelse. Hvis fansen får det som de ønsker, håper de på en etterlengtet verdensturné fra Jackson. Og kanskje blir det nettopp slik den utrolige rettssaken mot superkjendisen ender:

Juryen frikjenner ham, og Jackson kan fortsette med det som gjorde ham til et historisk fenomen - nemlig musikken. Mange mener 46-åringen for lengst er ferdig med musikkarrieren, men det er viktig å ikke glemme salgstallene han har prestert i en tid da alt har handlet om en gutts påstander om seksuelle overgrep.

"Invincible" som ble utgitt i 2001, har faktisk solgt over 8 millioner eksemplarer, mens samleplaten "Number Ones" er blitt kjøpt av 6 millioner mennesker. Det til tross for at den ble utgitt samme dag som politiet gjennomførte den mye omtalte razziaen på Neverland i 2003. Bare mens rettssaken har pågått har Michael Jackson solgt nesten 1 million eksemplarer av rekordalbumet "Thriller."

Må klippe seg

HÅNDJERN: Michael Jackson vil bli satt i håndjern dersom han blir funnet skyldig av juryen. Dette bildet ble tatt da politiet pågrep Jackson 21. november 2003. Foto: AFP

Jackson vil bli klassifisert som en høyrisikofange, rett og slett fordi hans kjendisstatus og rikdom vil gjøre ham til et mål for andre fanger. I tillegg er personer dømt for seksuelle overgrep mot barn ekstremt utsatt for voldsangrep fra medfanger.

Han får tildelt en litt større celle i Corcoran-fengslet, men må fortsatt leve under svært enkle forhold. Popstjernen må stå opp klokken 6 hver eneste dag, og han er tvunget til å spise frokost i cellen.

Han må bo alene i cellen, som er innredet med seng, toalett og en skrivepult. Han kan besøke biblioteket hver dag, og han vil få tilbud om en times trening hver dag - men det skjer alltid med en fangevokter til stede. Han vil bare få lov til å dusje tre ganger i løpet av uken, mens besøk fra familie og venner kun er lov på lørdager og søndager.

Det er svært strenge regler for hva fangene får ha i cellene sine. Hvis de har penger er det mulig å søke om innkjøp av en liten TV, men det stopper der. Jackson får for eksempel ikke lov til å ha en opptaker i cellen. Han kan selv bestemme hvem som skal føres opp på listen over hvem som får lov til å besøke ham.

Når han ankommer fengslet vil han få tildelt en egen uniform. Han blir også beordret til å klippe seg kort, og han vil få beskjed om at det er forbudt å bruke parykker, løshår og liknende i fengslet. Jackson er kjent for å være godt sminket under enhver offentlig opptreden. Det kan han faktisk fortsette med i fengslet.

- De innsatte får lov til å bruke noe sminke. Menn som ønsker å gjøre det vil ikke bli hindret, sier Margot Bach.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder