PÅ SCENEN: – Det betyr mye, og viser at man blir husket for ting man har gjort, sier Ringo Starr, som tirsdag ble slått til ridder av prins William under en seremoni i Buckingham Palace. Foto: Linn Cathrin Olsen

Ringo Starr hedret av prins William

Endelig er The Beatles-trommis Ringo Starr i samme selskap som kompisen Paul McCartney. – Jeg skal ha på meg medaljen når jeg spiser frokost, sier han.

les også

Yoko Ono krevde nytt navn på John Lennon-inspirert drikk

Den tidligere Beatles-stjernen Ringo Starr (77) har blitt hedret for sin betydning for den moderne pop- og rockmusikken. Tirsdag fikk nemlig Richard Starkey som han egentlig heter, betegnelsen «Sir» av prins William under en seremoni i Buckingham Palace.

– Det betyr mye, og viser at man blir husket for ting man har gjort. Jeg er veldig glad for utmerkelsen, sier han til BBC.

Utmerkelsen får 77-åringen 53 år etter at The Beatles – i oktober 1965 – ble tildelt ridderordningen MBE, noe som utviklet seg til litt av et kontrovers. Rockemusikken var den gang nemlig ikke fullt ut akseptert, noe som førte til at flere tidligere «vinnere» leverte tilbake medaljene sine i protest.

LEGENDARISKE: The Beatles ved John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr er regnet som det aller mest innflytelsesrike bandet i historien. Foto: Universal Music

Senere hevdet frontfigur John Lennon at The Beatles var så nervøse for å skulle møte Dronningen at de snek seg inn på et toalett i Buckingham Palace og tok seg en «sigarett».

– Hvem har sagt det? Jeg er ikke blant dem som ønsker å holde det ryktet flytende, sier Ringo til nettstedet.

På spørsmål om han ønsker å bli husket som «Sir Ringo», er trommeslageren litt mer usikker.

– Det vet jeg ikke ennå. Det er så nytt, og jeg vet egentlig ikke hvordan man bruker tittelen, innrømmer Ringo, som derimot vet akkurat hva han skal gjøre med medaljen.

– Jeg skal ha den på meg når jeg spiser frokost, sier han spøkefullt.

Tittelen får han 21 år etter at The Beatles-kollega Paul McCartney (75) fikk Dronningens hedersbetegnelse. Og Ringo legger ikke skjul på at han fikk noen enkle råd til seremonien av kompisen da de to spiste middag sammen i Los Angeles i forrige uke.

– Han ba meg bare smile, forteller han til BBC.

LANGT VENNSKAP: Ringo Starr og Paul McCartney var begge medlemmer i The Beatles, og er fortsatt gode venner. Nå har de også det til felles at begge har fått tittelen «Sir». Foto: Kirsty Wigglesworth / TT / NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder