Gåte til topps

Trønderbandet Gåte går rett til topps på VG-lista, en uke etter at debutplaten «Jygri» kom ut.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

- Helt sprængt, sier Gåte-medlem og fele-fantom Sveinung Sundli. Ikke i sine villeste fantasier hadde han trodd at Gåte skulle havne på toppen av VG-lista med debutplaten, «Jygri». Bare noen få norske debutanter har klart dette før dem. Vi nevner blant andre Lene Marlin og Madrugada.

- Da vi startet Gåte, trodde jeg ikke at en eneste person skulle like musikken vår. Jeg vet ikke hvorfor folk kjøper plata. Musikken er kanskje ikke så psyko som vi hadde trodd. Folketonene rører kanskje noe i det norske folket, sier Sveinung.

Sammen med to egne melodier har Gåte rocket opp ti gamle folketoner på platen. Sveinung Sundli har lurt mye på hvem som liker musikken deres såpass at de løper og kjøper platen. Han har til og med lusket rundt på Platekompaniet for å få et svar.

- Ja, jeg ble ganske fascinert. Det var veldig mange unge folk som kjøpte plata, men jeg har også hørt at folk på over 70 år liker den. Jeg skjønner ingenting, gliser Sveinung.

Gåte uttalte i et intervju i VG at de heller vil være som Dum Dum Boys i Norge enn som Trine Rein i Japan. Betyr det at det ikke blir noen satsing i utlandet?

- Vi vil etablere oss i Norge først. Men vi vet at vi blir godt likt i Sverige, så vi får begynne der etter Norge. Svenskene er åpne for vår musikktype , sier Sveinung.

2. oktober starter Gåte norgesturneen i Sogndal. De må nøye seg med å spille i helgene, siden vokalist Gunnhild Sundli (17) ikke er ferdig med videregående ennå.

- Men vi skal opp og forstyrre henne i lekselesingen nå. Vi må jo feire plasseringen på VG-lista med litt champagne! jubler Sveinung.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder