TILGITT: Ulven beveger seg muligens faretruende nær en overspilt karakter i en ungdomsserie, men kaster det fra seg under klimakset den avsluttende «I Wanna Be Your Girlfriend», skriver VGs anmelder. Foto: Endre Lohne

Konsertanmeldelse Bylarm: Girl In Red, Blå – Null filter

Girl In Red setter fyr på jenterommet foran et fullsatt Blå.

  • Marius Asp

Artikkelen er over ett år gammel

VG:s terninger viser 5 prikker

Med over en million månedlige følgere på Spotify og seier i fjorårets Urørtfinale, har Marie Ulven (20) fra Horten på mange måter «vunnet» Bylarm før hun har spilt, uten å ha gitt ut mer enn en EP og noen enkeltlåter.

Der det rotete og inspirerte gutterommet lenge har vært et opphøyd sted i popmusikken, er stadig flere jenter på fremmarsj i den skranglete delen av sjangeren – takk og lov.

Under navnet Girl In Red lager Ulven drømmende, gitarorientert og klangdruknet pop av den lengtende typen; lettfattelig nok til å treffe massene og særpreget nok å treffe de få. At hun i tillegg er skeiv og stolt gjør ikke prosjekt mindre verdifullt.

les også

Girl in Red: – Jeg undertrykte følelsene lenge

Pluss content

Et tettpakket Blå, uten noen manko på hverken celebre fjes eller musikkmafiosoer, får oppleve en langt heftigere dimensjon av musikken enn i studioversjonene – kveldens versjon av Girl In Red er en særs tettspilt kvintett, som med alles innsats gjenskaper mye av det som gjorde 80- og 90-tallets indie givende.

Det er symptomatisk nok en coverlåt som blir stående som et lite skår i gleden. Og scenepersonligheten Ulven beveger seg muligens faretruende nær en overspilt karakter i en ungdomsserie på NRK. Men når hun kaster seg ut fra scenen under klimakset av avsluttende «I Wanna Be Your Girlfriend», er alt tilgitt – og vel så det.

Mer om

  1. Konsertanmeldelse
  2. Musikkanmeldelse

Flere artikler

  1. Anmeldelse: Her er MGP-låtene fra Vestlandet

  2. Opprørt Geri nekter for sex-affære med Mel B

  3. Girl In Red er en Billie Eilish-favoritt

  4. Albumanmeldelse Billie Eilish – «When We All Fall Asleep, Where do We Go?»: Håpet for popen

  5. Misfornøyde fans raser etter Spice Girls-comeback

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder