MUSIKERE: Alice Cooper (t.v.), Johnny Depp og Joe Perry har fått sin første store spillejobb - festivalen Rock in Rio. Foto:AP/ AFP,

Johnny Depp starter rockegruppe

.. og ikke med hvem som helst

Skuespiller Johnny Depp (51) er klar for nye eventyr: Nå har han startet rockegruppen Hollywood Vampires sammen med Alice Cooper (67) og Aerosmith-gitarist Joe Perry (64).

  • Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det var Cooper som i helgen fortalte om den nye gruppen på Intagram-kontoen sin.

Gruppen har allerede fått sin første spillejobb – på den største scenen under festivalen Rock in Rio i september, melder The Guardian.

Grupper som System of a Down og Queens of the Stone Age skal også spille på festivalen – og ikke minst skal A-ha gjenforenes på den samme scenen.

Annonseringen av Hollywood Vampires kom for mange som en overraskelse, ettersom Depp nylig gikk ut i pressen og kritiserte andre skuespillere som har lansert en musikkarriere etter at de har blitt kjent gjennom filmer og TV-serier.

– Den ideen synes jeg bare er kvalmt, og det har alltid tenkt. Jeg har vært veldig heldig å ha fått spilt på venners plater, og gjør fortsatt det, sa han under filmfestivalen i Berlin og fortsatte:

– Musikk er fortsatt en del av livet mitt, men du vil aldri få høre om «The Johnny Depp Band». Det kommer aldri til å eksistere.

Dette er imidlertid ikke 51-åringens første oppdrag utenfor skuespillerjobben. Tidligere har han spilt gitar, og vært bakgrunnsvokalist, på CD-ene til band som Oasis, Aerosmith, Black Keys og Marilyn Manson, samt filmmusikken i «Once Upon A Time In Mexico» og «Chocolat», skriver Forbes.

Heller ikke navnet Hollywood Vampires er noe nytt, melder nettstedet. Det er navnet fra en 1970-tallsgruppe som Alice Cooper var medlem av. Gruppen, som 67-åringen selv beskriver som en «boys drinking club», besto av flere rockestjerner – som Bernie Taupin, Micky Dolens, Ringo Starr og John Lennon.

For å bli medlem måtte man gå gjennom et noe spesielt ritual - man måtte nemlig kunne drikke de resterende medlemmene under bordet.

NYHETER FRA RAMPELYS PÅ FACEBOOK:Klikk her

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder