UNGPIKEIDOLER: Tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen (13) fra Trofors i Nordland. Foto: SONY MUSIC ,

Slik oppsto Marcus & Martinus-fadesen

Oslo Konserthus hadde solgt nærmere 1000 billetter til MGPjr-juleshowet før de fant ut at teksten på billettene var gammel.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det har nemlig aldri vært snakk om at MGPjr-vinnerne fra 2012 skulle være med på årets MGPjr-juleturné – selv om de har kastet glans over arrangementet de tre foregående årene.

Bakgrunn: De er Norges nye popkonger

13 år gamle Marcus & Martinus er travelt opptatt på egen hånd og var i Sverige da de andre artistene opptrådte i Oslo lørdag. Nylig presterte duoen å selge ut to show i Oslo Spektrum i rekordfart.

Endte i tårer

VG skrev i går om to skuffede barnefamilier som hadde tatt turen til Oslo Konserthus lørdag for å oppleve de populære tvillingene. På deres billetter sto nemlig Marcus & Martinus oppført som hovedtrekkplaster. Men så dukket de aldri opp.

Selv om årets MGPjr-stjerner leverte sitt planlagte show, skal konsertbesøket ha endt i tårer for flere av gjestene, som hadde gledet seg aller mest til å se tvillingene. Mannen som VG var i kontakt med i går, mener de bør få pengene tilbake.

KONSERTHUS-SJEF: Direktør Jørgen Roll. Foto: Håkon Mosvold Larsen , NTB scanpix

Jørgen Roll, direktør for Oslo Konserthus, og hans ansatte har det siste døgnet sammen med Billettservice jobbet på spreng for å finne årsaken til at feilen kunne oppstå.

– Det som har skjedd, er at en linje av informasjonen fra 2014-showet har blitt med over på de nye billettene. Teksten har jo vært standard i flere år nå. En glipp har skjedd. Det burde vært lest bedre korrektur. De rutinene er endret allerede, forklarer Roll.

– Da arrangøren kontaktet oss og informerte om feil i billetteksten, ble dette rettet umiddelbart.

– Mysterium

Roll anslår at det var solgt 8–900 billetter før feilen ble oppdaget og teksten forandret.

– Det er ikke arrangøren sin feil, presiserer han.

BILLETTEN: Marcus Martinus m.fl., lovte billettene. Foto: PRIVAT ,

Arrangør Cado Booking opplyste til VG i går at de gikk ut med navnene på årets deltagere allerede i mai, og at Marcus & Martinus ikke har vært nevnt noe sted.

– Her er det er nok blitt trykket feil på noen av billettene, uttalte Stein Vanebo i Cado.

Oppdatert? Denne jenta vant MGPjr i år

Roll holder også fast på at tvillingguttene aldri har vært inkludert i markedsføringen.

STARTSKUDDET: Marcus & Martinus Gunnarsen da de vant for tre år siden. Foto: Håkon Mosvold Larsen , NTB scanpix

Har dobbeltsjekket

– Vi har sjekket siden rett etter showet på lørdag. Det er kun den ene tekstlinjen på billetten som har vært feil. Det har aldri vært benyttet bilde av tvillingene, og de har aldri vært nevnt i markedsføring av MGPjr juleturné 2015 på noen av konserthusets flater, ei heller hos Billettservice, sier Konserthus-direktøren.

– Når folk skriver i kommentarfelt at de har lest i på Billettservice og hjemmesiden vår at det har vært reklamert for at Marcus & Martinus skulle opptre også i år, så er det et mysterium. Disse må i så fall ha sett informasjonen fra i fjor, for vi har ikke markedsført noe sted at de skulle være med. Vi har dobbeltsjekket og dobbeltsjekket. Det stemmer heller ikke som noen hevder at Billettservice på sine nettsider har tilbudt å refundere billetter. Dette er kontrollert grundig av Billetservice i dag.

– Har dere fått mange klager direkte fra personer som krever pengene tilbake?

– 10–12 klager.

– Får de pengene tilbake, da?

– Dette er litt vanskelig. Vi hadde jo ikke markedsført Marcus & Martinus. Det har ikke vært mulig å lese om Marcus & Martinus før man står med en kjøpt og trykket billett i hånden.

Roll forklarer at flere skal ha ringt og spurt om Marcus og Martinus skulle være med, og at alle disse har fått nei til svar.

ÅRETS ARTISTER: Ellen, General Chesz, Karoline, Torunn, Nora, Espen Fernando, Thea, Emma Noor, Henrik og Emmy. Foto: Klaudia Lech , VG

Konserthusdirektøren var selv til stede på showet med ett av sine barn. Han hadde imidlertid riktige billetter og skjønte derfor ingenting da han ble konfrontert med glippen etter konserten.

– Det gjorde forøvrig ingen av våre ansatte eller våre arrangementsverter heller. De visste heller ikke om saken. Det hadde vært så vellykket. Mange av disse barna hadde sin beste kveld i livet. Det var opptur på alle kanter, og vi har allerede holdt av datoene for neste år. Så kom det en mail fra en skuffet mor sent lørdag kveld, som jeg først ikke skjønte noe av, sier Roll.

Visste ingenting

– Legger det som har skjedd en demper på gleden hos de andre artistene?

– Ja, det er klart. De leverte et supershow og var superflinke. Ingen kan påstå at showet var dårlig fordi de to guttene ikke kom, mener Roll.

Manageren til Marcus & Martinus, Jon F. Leiulfsrud, forklarte til VG i går at hverken han eller tvillingene visste noe om at de var ventet på scenen i Oslo.

– Det er trist hvis noen trodde de skulle spille. Vi annonserer alt på våre nettsider og i våre kanaler. Tidligere har vi fått spørsmål om Marcus og Martinus skulle være med på årets juleturne på Facebook og bloggen, og vi har skrevet svar der og da.

Les også: Marcus & Martinus erobrer VG-lista – men ikke jentene (sier de)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder