Filmet Prince siste gang han sang «Purple Rain»: Blåste publikum overende

Da Prince spilte «Purple Rain» på slutten av konserten i Atlanta 14.april, tok Jake Reuse (29) opp mobilkameraet. En uke før en av verdens mest anerkjente artister døde, leverte 57-åringen en konsert som blåste publikum overende.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Han var full av energi, sier Reuse i en epost til VG.

Jake Reuse fikk billetter til konserten i Fox Theatre som ble satt som erstatning for den som ble avlyst en uke tidligere. Nå føler han at han sitter på en skatt: De siste opptakene av verdensstjernen som spiller en av sine aller største hits, enkelt og alene med et flygel.

– Vi fikk egentlig ikke lov til å filme. Men jeg kunne ikke la være. Siste fremføring av «Purple Rain» twitret Reuse torsdag kveld og la ut tre opptak fra konserten.

– Hva vil du huske etter denne opplevelsen?

– Noe av det som slo meg var hvor mangfoldig publikum var, både av hudfarge og alder.

Fansen om Prince: – Kan ikke tro at han er borte

– Det var virkelig et show for alle. Han ga en elektrisk fremføring, og han virket å være ved god helse. Han blåste publikum overende, sier Reuse i en epost til VG.

– Hvordan reagerte publikum på konserten?

– Han hadde publikum i sin hule hånd. Alle danset, sang med og lo da han fortalte vitser. Vi hadde rett og slett en fantastisk opplevelse. Det var ikke en eneste person som ikke hadde det morsomt, skriver han.

I går kveld twitret amerikaneren: Uvirkelig. Enormt takknemlig for å ha fått oppleve hans siste opptreden. En av de største gjennom alle tider.

Så la han til: Noen ganger snør det i april, selv om det er 26 varmegrader ute. Dammit.

Les også: – Nå er han hos vår sønn

Foto:

Ingen sykdomstegn

Selv om artisten ble tvunget til å avlyse en konsert uken før, på grunn av helsemessige årsaker, så ikke Reuse noen tegn til at legenden var syk.

– Jeg så ikke noe sånt. Han viste ingen tegn på sykdom eller at ikke følte seg bra da han opptrådte. Han virket derimot å være i god form, og fremførte låtene med masse energi.

Traff superstjernen hjemme: VGs Prince-intervju fra 1998

Dette ble første og eneste Prince-konsert Reuse fikk muligheten til å oppleve.

– Jeg er beæret over at jeg fikk sjansen til å se konserten. Han var og er en legende, skriver Reuse til VG.

Prince: Pophistoriens største multitalent

I løpet av Princes utrolige karriere har han hatt et platesalg på over 100 millioner eksemplarer. Blant hans mest kjente låter finnner vi «Purple Rain», som han vant en Oscar for, «Batdance» og Alphabet Street». Han har vunnet syv Grammy-priser og vært nominert 30 ganger.

Norske Fans

Blant norske fans som har utrykt sin sorg over legendens død finner vi blant annet Christer Falck, som forteller til VG at han er knust over at barna hans aldri får se musikklegenden på scenen.

Les også: Slik var nødsamtalen fra huset til Prince

Også statsminister Erna Solberg er så stor fan av Prince at hun inviterte pressen til statsministerboligen i Oslo for å snakke om artisten torsdag kveld.

– Jeg hørte på musikken under de største oppturene og også noen nedturer. Det har vedvart resten av livet. Det er jo sånn at du går tilbake til de gamle sangene, sier Solberg.

Konsertarrangør: Prince skulle til Norge

Videre sier statsministeren at hun kommer til å savne ham, men at musikken, heldigvis, lever videre. Solbergs favorittlåt er «When Doves Cry».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder