TURNÉÅPNING: Beyoncé og danserne hennes under starten på «The Formation Tour» i Miami i går. Foto: AP

Beyoncé til Jay Z: – Jeg elsker deg

Spekulasjonene om svik og raseri florerer, men på scenen i går etterlot Beyoncé liten tvil om sine følelser.

Artikkelen er over tre år gammel

Beyoncé (34) innledet verdensturneen i Miami i går. For første gang fikk publikum se henne opptre live etter at hun helt uten forvarsel slapp albumet «Lemonade» lørdag.

– Dette er en spesiell kveld for meg, og jeg er så glad for å dele den med dere, smigret stjernen fra scenen ifølge Billboard.

På repertoaret sto selvsagt de nye låtene, som anmeldere verden over mener inneholder en rekke spark mot ektemannen, Jay Z (46).

VGs anmelder gir terningkast 4 og skriver blant annet: «Det føles underlig å få utlevert privatlivet deres så til de grader. Av Beyoncé, hun med maktauraen. Av Beyoncé, som forteller så lite i intervjuer. Av Beyoncé, som ingen trodde at noen ville våge å bedra.»

STJERNEPAR: Jay Z og Beyoncé på en kjendisgalla i New York i fjor. Foto: REUTERS

Hyllest til Jay Z

Selv har hverken Beyoncé eller Jay Z uttalt seg om spekulasjonene. Jay Z, som ofte har gått på scenen sammen med kona, gjorde ikke det i går, men ifølge amerikanske medier var han til stede. Og han fikk servert en varm kjærlighetserklæring fra kona – foran alle den nesten 50.000 publikummerne.

Under ekstranummeret på slutten av konserten, valgte nemlig popstjernen å fremføre hitballaden «Halo» fra 2009, som hun dedikerte til nettopp familien og Jay Z.

– Tusen takk til dere. Og til min vakre mann, jeg elsker deg så høyt.

34-åringen, som fremførte mer enn 40 låter, øste også kjærlighet over fansen.

– Da jeg var liten jente, drømte jeg om akkurat denne kvelden. Jeg vet ikke om dere er klar over det, men denne stadion-turneen er helt utsolgt. Dere er i alle sammen vitner til min drøm i dette øyeblikket.

Svenske Expressen var til stede og konkluderer med at Beyoncé med dette beviser at hun «er nummer én». Aftonbladets anmelder mener at det hele var «utmattende».

Norsk musikkjournalist: Kaller Beyoncé «svarting»

2004: Beyoncé og Prince på Grammy Awards for 12 år siden. Foto: REUTERS

Spilte Prince

Beyoncé har etter plateslippet fått kritikk for å stjele oppmerksomhet fra Prince, som døde for nøyaktig én uke siden i dag. De to superstjernene dominerer salgslistene verden over.

Under gårsdagens turnéåpning viet imidlertid Beyoncé tid til å hylle sin avdøde musikkollega. Med lilla lys på scenen spilte hun klassikeren «Purple Rain».

– Takk for din nydelige musikk, sa hun til minne om legenden, som er bisatt og kremert i stillhet.

Beyoncé setter kursen mot Europa i slutten av juni. København og Stockholm står på besøkslisten, men stjernen styrer unna Norge denne gangen. Turneen runder av i Barcelona 3. august.

Husker du? Dette gjorde Jay-Z og Beyoncé i Oslo i fjor

Eller hva med denne? Her provoserer Beyoncé

PÅ SCENEN: Beyoncé i Miami i går. Foto: AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder