KJÆRESTER: Zayn Malik og Gigi Hadid på moteutstilling på Metropolitan Museum of Art i New York i mai. Foto: Mike Coppola AFP

Zayn Malik forsvarer Gigi Hadid etter nye rasismebeskyldninger

Supermodell Gigi Hadid er beskyldt for rasisme etter en video i sosiale medier. Nå tar kjæresten Zayn Malik henne i forsvar.

Artikkelen er over tre år gammel

Gigis søster Bella, som også er modell, la i helgen ut en video på Snapchat der Gigi holder en Buddha-formet småkake opp mot ansiktet og myser med øynene. Ifølge NME ble videoen publisert på Bellas Instagram stories.

Leste du: Selena Gomez og The Weeknd kysset og holdt hender

Videoen er senere slettet, men den deles på internett der mange ifølge Billboard har tolket den som om modellen latterliggjør asiater. Også fans av Zayn Malik har spurt ham om hva han synes, og tirsdag svarte han noen av dem.

(Saken fortsetter under videoen)

Malik, som er fra Bradford i England og har en britisk-pakistansk far, fikk dette spørsmålet på Twitter av en bruker som kaller seg Kristopher Rodriguez:

– Du som har asiatiske røtter, hva tenker du om at kjæresten din gjør narr av asiater?

Fikk du med deg: Zayn Malik har fått rolle i TV-serie

Til svar skrev Zayn:

– Stol på meg, hun liker asiater.

Natt til onsdag la han også ut:

– Folk er frekke som kaller meg ignorant, når de selv kaller meg en terrorist ved enhver anledning! Å være en rasist går imot min eksistens ...

Gigi Hadid, datter av den nederlandske modellen Yolanda og den jordansk-amerikanske eiendomsutvikleren Mohammed Hadid, har også tidligere fått rasisme-kritikk. Under America Music Awards i november imiterte hun USAs førstedame Melania Trump, noe flere mente gikk over i mobbing.

Bakgrunn: Gigi kalt rasist etter Melania-parodi

Den gang skrev Gigi en håndskrevet unnskyldning som hun postet på sosiale medier. Der skrev hun at hun selv hadde opplevd å være tema i humorinnslag på TV, og at hun tror Melania forstår hvordan TV-show skrives og lages.

– Jeg ber alle jeg har fornærmet om unnskyldning og ønsker bare det beste for landet vårt, skrev Hadid da.

Hun har så langt ikke uttalt seg om videoen Bella la ut.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder