FORTSATT PREGET: For tre måneder siden så Jesse Hughes fem mennesker dø på Bataclan i Paris. Mandag reiser de tilbake for å fortsette konserten som ble avbrutt av terroristene. Foto: Gustav Maartensson , Afp

EODM-Hughes: – Jeg trenger ikke mareritt. Det holder med det jeg husker

Lørdag kveld hadde Eagles of Death Metal sin første konsert siden terrorangrepet på Bataclan. Det ble en følelsesladet kveld for bandet.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fire år gammel

Tre måneder er gått siden terroristene stormet Eagles of Death Metal-konserten på Bataclan i Paris. 89 mennesker ble drept, blant dem tre venner av bandet. Lørdag kveld gikk bandet på scenen i Stockholm for å fortsette turneen de avbrøt etter terrorkvelden - og søndag kveld er det Oslo som får besøk av det amerikanske bandet.

– Jeg har ikke hatt noen mareritt. Jeg prøver ikke å høres dramatisk ut, men jeg trenger ikke mareritt. Det holder med det jeg husker når jeg er våken.

Det sier EODM-vokalisten Jesse Hughes til Aftonbladet. Han så fem mennesker dø den fredagskvelden i Paris, og det er fortsatt en følelsesladet tema å snakke om for Hughes.

– Jeg skulle ønske det aldri hadde skjedd, men det gjorde det, og nå må vi ta hånd om hverandre. Jeg vil ikke gi de jævlene mer av min tid, men jeg kommer aldri til å slutte å snakke de 89 vakre menneskene som døde, sier en gråtkvalt Hughes.

Selv om det er tøft å snakke om, så gjør han det gjerne. Det har blitt som terapi for ham.

Les også: Drept på Bataclan: Det siste bildet de tok sammen

TILBAKE: Eagles of Death Metal ga alt på scenen i Stockholm, under det som var deres første konsert siden terrorangrepet som drepte 89 av deres fans og venner. Foto: , NTB scanpix

– Modig

Konserten i Stockholm lørdag var sterk, men det er nok langt fra den sterkeste i tiden som kommer. På mandag reiser bandet tilbake til Paris og Bataclan, for å spille på samme scene som de sto på da terroristene angrep. Både fans, og venner og familie av de som døde den kvelden har sagt at de vil være der.

– Det er modig, og inspirerende. Og jeg får være en del av det. Det er en velsignelse, på en forferdelig måte. Jeg vil bare ikke skuffe noen, sier Hughes som konkluderer slik:

– Det blir fantastisk. Jeg kan ikke la det bli noe annet enn det. De slemme fikk nok. De får ikke noe mer nå.

Husker du? Kort tid senere var 89 av dem døde

Neste stopp: Oslo

I et intervju med amerikanske Vice har bandet tidligere snakket om det som skjedde, og at de ikke kunne vente til de skulle tilbake til Paris.

– Vi vil være det første bandet som spiller på Bataclan når det åpner igjen. Våre venner dro dit for å se rock'n'roll, og døde. Jeg vil dra tilbake dit og leve, sa Hughes den gang.

Før bandet igjen skal stå på scenen i Paris, skal bandet innom Norge. Søndag kveld inntar de scenen på Sentrum Scene i hovedstaden. Bandet skulle egentlig spille i den norske hovedstaden i slutten av november, men de utsatte hele turneen etter det som skjedde i Paris.

Grusomme scener: Slik så konsertstedet ut etter massakren

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder