Trodde hun skulle kidnappes i en luftballong...

(VG Nett) Michael Jacksons forsvarer avsluttet i går det som ikke kan oppsummeres som noe annet enn et skandalevitne for aktoratet. Det toppet seg da moren til anklageren sa at hun trodde Jackson skulle kidnappe henne i en luftballong.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

"Jackson-offerets" mor går inn i retten i Santa Maria tirsdag. Foto: AP

Et av de viktigste vitnene dersom Michael Jackson skal bli funnet skyldig fikk allerede under aktoratets utspørring beskjed om å roe seg ned. Hun fikk også gang på gang beskjed om å svare på spørsmålene - ikke fortelle om ting hun ikke ble spurt om.

Da Jackson-forsvareren Thomas Mesereau inntok skranken ble det bare enda verre. Offerets mor klarte ikke å beherske seg ved flere anledninger, og pekte på et tidspunkt på Michael Jackson og anklaget ham for å lure verden.

Da Mesereau fortalte retten at kvinnen i politiavhør hadde hevdet at hun trodde Jackson ville at hun skulle forsvinne fra Neverland i en luftballong fikk tilhørerne i retten seg et nytt sjokk.

- Jeg fortalte politiet Jacksons ansatte hadde mange planer for hvordan vi skulle forsvinne, svarte kvinnen hissig og beskyldte Mesereau for å ta utsagnet ut av sammenhengen.

- Og noen nevnte en luftballong til deg? supplerte Mesereau, før han fikk svaret han håpet på.

- Det var en av mulighetene...

Kranglet om blåmerker

De juridiske ekspertene som følger Michael Jackson-rettssaken er ikke i tvil etter at moren til gutten nå er ferdig med sin forklaring. Hun har svekket saken til aktoratet - spesielt konspirasjonstiltalen. Enkelte hevder nåat hele saken mot Jacksonbør legges død.

Det som faktisk kan skje er at dommer Rodney Melville velger å stryke konspirasjonstiltalen mot Jackson rett og slett fordi den er syltynn. Offerets mor hevder hun ble holdt fanget på Neverland, men Mesereau har lagt frem kvitteringer for retten som beviser at kvinnen blant annet koste seg med full kroppsbehandling på et spa-senter under det påståtte fangenskapet.

Og ikke minst har kvinnen fremstått som en svært ustabil person i vitneboksen. Hun har også en meget frynsete fortid der hun blant annet har lurt myndighetene til å gi henne trygdebetaling og stjålet penger fra sin egen sønn.

Ikke uventet fortsatte Thomas Meserau å hamre løs på morens troverdighet i retten tirsdag. Denne gangen var det bilder som ble tatt etter et påstått overgrep i kjøpesenteret JC Penney i 1998 som var tema. På bildene som ble lagt frem av aktoratet mandag, kan du se moren til anklageren med en rekke blåmerker.

Kvinnen hevdet at hun ble utsatt for vold og seksuell trakassering fra sikkerhetsvaktene etter at hun ble tatt for å stjele. Det hele endte med at hun fikk 150.000 dollar fra kjøpesenterkjeden i et sivilt søksmål.

Mesereau spurte moren når bildene som ble vist i retten mandag ble tatt. Hun svarte at hennes tidligere ektemann ville dokumentere skadene umiddelbart etter at de ble påført.

- Men har ikke du sagt at blåmerkene først kom en stund etter JC Penney-episoden? spurte Mesreau.

Kvinnen hadde problemer med å finne ord, før hun sa at alt hun hadde gjort den gangen skjedde etter instruksjoner fra en forsvarsadvokat.

Nok en gang havnet hun i store problemer under Meseraus grilling, og nok en gang fikk juryen se en syltynn forklaring på det Jackson-forsvaret mener er en rekke løgner.

Brukte sønnens penger

Mesereau spurte deretter om det stemte at kvinnen hadde fortalt en ansatt på et advokatkontor at bildene egentlig var tatt etter at hun hadde fått juling av eksmannen.

- Det stemmer ikke, svarte hun.

Kvinnen fortalte etterpå at hun først valgte å saksøke kjøpesenteret et år etter de påståtte overgrepene. Mesereau fulgte opp med å si at dette var det samme mønsteret som hun fulgte i Jackson-rettssaken.

Mesereau spurte også om kvinnens forhold til en rekke andre kjendiser, og spesielt historien om en innsamlingsaksjon som ble holdt til ære for hennes kreftsyke sønn på en komedieklubb i Hollywood. Hun hevdet at hun ikke visste at det ble holdt en pengeinnsamling for sønnen, og at hun ikke ante hvorfor det strømmet inn penger på kontoen.

- Du hadde ingen anelse om hvorfor noen satte penger inn på kontoen din. Du bare tok ut penger? spurte Meserau.

- Jeg gjorde det mannen min ba meg om, svarte kvinnen.

Det er ventet at aktoratet vil avslutte sin vitne- og bevisføring i løpet av neste uke. Det er foreløpig usikkert om forsvarerne til Jackson vil starte umiddelbart, eller om det blir en liten pause for dramaet i rettslokalet i Santa Maria fortsetter.

DU KAN LESE ALT OM DEN DRAMTISKERETTSSAKEN I VG NETTS OMFATTENDE JACKSON-SPESIAL

Les også

 1. Skråsikker på at han blir frikjent: Planlegger gigantisk triumf-turné

  NEW YORK (VG) Michael Jackson (46) føler seg så sikker på at han vil bli frikjent, at han planlegger en…
 2. I retten i dag: Voks-krangel i Jackson-saken

  (VG Nett) Kroppsvoksing eller bare leggvoksing. Det ble tema under rettssaken mot Michael Jackson i dag.
 3. - Michael Jackson lurte verden

  (VG Nett) - Michael Jackson bryr seg ikke om barn. Det eneste han bryr seg om, er hva han kan gjøre med barn, sa moren…
 4. Kranglet i retten

  NEW YORK (VG) Etter bare få minutter i vitneboksen i går sprakk det helt for moren til 15-åringen som hevder han er…

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Jackson-anklagerens mor gråt i retten

 2. PR-agent om 15-åringens families skjebne: - Moren skulle fremstilles som dopmisbruker

 3. Juyen fikk se dramatisk videobevis: Anklageren og familien forgudet Michael Jackson

 4. Dårlig dag for aktoratet: - Moren beskrev Michael Jackson som en engel

 5. - Jeg så Jackson-anklageren onanere på Neverland

Fra andre aviser

 1. 15-åringen: Ingenting skjedde

  Aftenposten
 2. Hardkjør mot Jacko

  Aftenposten
 3. Nøkkelvitne: - Jeg løy

  Aftenposten
 4. Jacksons offer utsettes for krysseksaminering

  Fædrelandsvennen
 5. Jacksons offer utsettes for krysseksaminering

  Fædrelandsvennen
 6. - Fullstendig latterlige anklager

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no