Lady GaGa kaster klærne - sammenliknes med Madonna

(VG Nett) Lady GaGa stiller opp på nye nakenbilder.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Det er i september-utgaven av Vanity Fair hun lar klærne falle, slik hun gjorde det i Rolling Stone i 2009.

Og det er liten tvil om at publikum elsker det de ser og hører fra 24 år gamle Stefani Joanne Angelina Germanotta. Hennes to album «The Fame» og «The Fame Monster» har ligget til sammen over et år på VGs albumliste, og låter som «Poker Face», «Bad Romance» og «Telephone» har tapetsert singellistene over store deler av verden.

VGTV:Her stiller Lady GaGa opp på nakenbilder igjen

Nerve

- Men hva er det som gjør Lady GaGa så stor?

- Det er låtene hennes som ligger i bunnen, og så har hun truffet en sånn nerve som gjør henne til en suksess. Det er en blanding av å være sexy og litt aggressiv samtidig, ikke lolita-aktig som en del andre syngedamer gjør, sier musikkjournalist og programleder i Lydverket Asbjørn Slettemark til VG Nett.

Les også:Lady GaGa: - Jeg er utrolig ensom

Lady GaGa startet karriéren som låtskriver, før hun ble signert av Akon og ga ut sitt debutalbum i 2008. VGs musikkekspert Thomas Talseth mener Lady GaGa minner om en av vår tids største musikkikoner.

- Hun har en bulldoservilje til å slå gjennom, som minner om Madonna slik hun fremsto på midten av åttitallet; det å være megastjerne synes overordnet alt annet, sier Talseth.

Essensielt utfordrende

Begge musikkjennerne mener GaGas utfordrende stil er en viktig del av suksessen.

VGs musikkekspert Thomas Talseth. Foto: Jan Petter Lynau, VG.

- Det visuelle uttrykket hennes har vært helt essensielt for å gjøre Lady GaGa til et helhetlig produkt. Man ser hvordan hun har forandret seg fra seriøs piano-dame på New York-klubber til den glamorøse, pompøse og hissige stilen hun har nå, sier Slettemark.

Les også:Ellevil GaGa på stjernefest

Men også for noen år siden i New York viste 24-åringen frem sin mer dristige side, da hun var med i flere burlesk-show.

Et fenomen

Talseth mener GaGa, som har tatt navnet sitt fra Queen-hiten «Radio Ga-Ga» er mer enn en musikkartist.

- Sangene hennes er catchy, men akkurat nå føles hele Gaga som et «fenomen» mer enn bare en popartist. Og du trenger mer enn et knippe hits for å bli et fenomen, sier VGs musikkekspert.

- Men kan hun egentlig synge?

Musikkjournalist og Lydverket-programleder Asbjørn Slettemark. Foto: Espen Braata, VG.

- Jeg synes ikke at stemmen hennes er så betagende, og musikken er ganske harry. Det er dansepop av sin tid, med høy danskebåtfaktor. Hitene hennes er umiddelbart fengende, men blir også fort plagsomme, svarer Talseth.

Sårbar

Han tror mange jenter kjenner seg igjen i den unge newyorkeren, blant annet fordi hun ikke er noen typisk modellskjønnhet. Talseth sier Lady GaGa tilkjennegir en sårbarhet som hun pakker inn i et lass av visuell glam og seksuell aggresjon.

- I et portrett Neil Strauss lagde med henne i Rolling Stone nylig spør han henne om hun ble utsatt for noe traumatisk som ung, fordi han synes at mye av oppførselen hennes bærer en rekke "offer-karakteristika". Hun svarer bekreftende, dog uten å røpe hva hun har blitt utsatt for, sier han.

Les flere nyheter fra vg.no/rampelys.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder