AVLYSER: Coldplay og Chris Martin har avlyst Oslo-besøket i denne omgang. Foto: AFP

Coldplay avlyser Norges-besøk

(VG Nett) Chris Martin blir likevel ikke gjest på Senkveld. Det britiske bandet har avlyst Oslo-besøket på grunn av sykdom.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

TV 2 fikk beskjed om avlysningen torsdag.

- Alle synes dette er leit, men sykdom er det lite å gjøre med, sier informasjonsmedarbeider Bjarne Laastad i TV 2 til VG Nett.

Som en av fire utvalgte byer i Europa skulle Coldplay komme til Oslo og Folketeateret for å spille smakebiter fra sitt nye album «Mylo Xyloto», foran fans fra Norge, Sverige, Danmark og Finland.

I tillegg skulle bandet spilt et knippe av sine mest kjente låter.

- Har backup

Det skjer altså ikke.

- Vi er lei oss for å måtte avlyse fredagens konsert i Oslo på grunn av sykdom i bandet. Våre unnskyldninger går til alle som hadde tenkt å komme, uttaler Coldplay i en pressemelding.

- Gjester kan alltid bli syke. Det har skjedd før. Vi må få inn en erstatter til sendingen, men vi har en backup, sier Laastad

I pressemeldingen skriver Coldplay at de vil forsøke å finne en ny dato for konserten så fort som mulig. De ber alle som har fått billett om å ta vare på den.

Spesial

Etter planen skulle hele den timelange konserten bli filmet, og sendt på TV eller nett i alle nordiske land. TV 2 skulle vise hele konserten i romjulen, i en planlagt «Senkveld Spesial» - den første i historien.

Coldplay har siden starten i 1996 solgt over 50 millioner album. Albumet «X&Y» var verdens mestselgende album i 2005.

Chris Martin og bandet har vunnet en rekke priser, inkludert sju Grammy-priser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder