Jackson-utsettelser ikke grunnet helse

Derfor utsetter han konsertene

(VG Nett) Konsertarrangøren har måttet rykke ut og avkrefte at grunnen til konsert-utsettelsene i sommer skyldes hudkreft.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

FRISK MEN FLYTTER KONSERTER: Arrangøren har måttet avvise at flyttingen av konsertene i sommer til mars 2010 skyldes helseplager hos hovedpersonen Michael Jackson. Foto: VG

En rekke frustrerte Michael Jackson-fans henvendte seg til VG Nett i går etter at de hadde fått beskjed om at konsertene de hadde billett til i juli har blitt flyttet til mars 2010.

Grunnen skal ikke være at hovedpersonen selv har kreft, som det har svirret rykter om den siste tiden. Forskyvningene skal ikke ha noe som helst med helse å gjøre, skal vi tro Randy Phillips, sjef i AEG Live som BBC.co.uk har snakket med.

- Ikke døende

- Ombookingen har overhodet ingenting med helsetilstanden hans å gjøre. Jeg ville byttet kropp med han i morgen den dag. Han er i kjempeform, sier Phillips om Jackson, og avviser dermed kontant alle rykter.

- Han er ikke døende av hudkreft, sier Phillips.

Han sier det ikke eksisterer planer om å flytte flere konserter, men hundre prosent sikker er han ikke.

- Hvis Michael blir syk er det mulig det blir avlysninger, sier han.

En annen kilde, ITN News, sier grunnen til flyttingen er «konsertenes omfang som har så store tekniske utfordringer at de har måttet utsette for å klare å møte disse».

Ticketmaster og AEG Live har ifølge BBC.co.uk sendt en mail ut til fans. Her står det at datoene er endret slik at «alle fans skal få den samme kvalitet i både sceneopplegg og underholdning.»

Da kan man vel konkludere med at tiden fram til den opprinnelige åpningskonserten, 8.juli, ikke var tilstrekkelig for å få rigget alt på plass.

Ingen trøst

Phillips sier det var en vanskelig beslutning å ta å måtte flytte annonserte konserter, men understreker at alle som ikke har mulighet til å reise i mars vil få pengene igjen.

- Det er ingen trøst i det hele tatt. Pengene for billetten er det siste jeg tenker på, sier Lise Aalberg, som er en del av en hel gjeng som har bestilt leilighet i London i juli for å få med seg popkongen live. Hun er svært frustrert over arrogansen til Ticketmaster, som forventer at folk skal betale alt enda en gang fordi et fåtall konserter skal flyttes.

- Det er ille nok for oss som kommer fra Norge, men det er jo langt verre for folk som kommer fra andre steder, mye lenger bort, sier hun.

Aalberg sier det ikke står noe på billettene hun kjøpte at man må ta forbehold om flytting av konserter.

- Vi kommer til å gå videre med dette, det er helt sikkert, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder