SINNA MADONNA: Nok en gang har Madonna opplevd lekkasjer rundt sine nye album. Denne gangen svarer hun ved å haste-utgi seks låter på iTunes og andre lovlige nedlastningssider. Her er superstjernen under et nylig besøk i Malawi, der Madonna i flere år har drevet veldedig arbeid. Foto:Tsvangirayi Mukwazhi,Ap

Nye Madonna-låter utgitt i all hast

Vil stoppe lekkasjene av det nye albumet

Sist uke ble flere låtskisser fra Madonnas kommende album lekket på nettet. Nå svarer superstjernen med å legge ut de offisielle versjonene på lovlige nettsteder.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Ifølge Rolling Stone dreier det seg om seks låter, deriblant samarbeidet med albumaktuelle Nicki Minaj, «Bitch I'm Madonna».

Selv skriver Madonna (56) på sin Instagram-konto - og på Twitter - at fansen kan se på disse seks sangene som en tidlig julegave i påvente av hennes album nummer tretten som kommer mot slutten av februar neste år.

Dette albumet har fått tittelen «Rebel Heart».

Madonna ble rasende da hun tidligere denne uka ble gjort oppmerksom på at demoversjoner av flere låter fra det kommende albumet var lekket på nett.

Hun gikk så langt som å kalle lekkasjen for «artistisk voldtekt» og brukte samtidig terrorisme-begrepet om de ulovlige lekkasjene.

Disse uttalelsene fjernet hun imidlertid raskt, ikke minst på grunn av den uheldige timingen med både den fryktelige terror-udåden i Pakistan og Nord-Koreas trusler overfor USA i kjølvannet av bråket rundt filmen «The Interview».

I stedet postet Madonna et langt mildere innlegg på Facebook, der hun takket fansen for for sin lojalitet og for at de ikke har lyttet til de ulovlige låtskissene.

Madonna har gjennom hele karrieren slitt med ulovlige lekkasjer fra sine nye plater. Da hun ga ut «Music» i 2000, hadde platen allerede vært tilgjengelig på Napster en stund.

Dette lærte Madonna av tre år etter da hun skulle gi ut «American Life». Den gangen bestemte hun seg for å gi nettpiratene en advarsel.

I ukene før utgivelsen dukket det nemlig opp låttitler fra det nye albumet på flere ulovlige fildelingstjenester, men lastet du ned disse, fikk du singlen fra albumet i en loop og Madonna selv som ga klar beskjed:

«What the fuck do you think you're doing?»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder