KLAR FOR NORGE: Dolly Parton (67) kommer tilbake til Norge i juli neste år. Foto: AP
KLAR FOR NORGE: Dolly Parton (67) kommer tilbake til Norge i juli neste år. Foto: AP

Dolly Parton (67) klar for Norge

MUSIKK

Countrylegenden har ingen planer om å pensjonere seg. Neste sommer spiller hun i Oslo igjen.

Publisert: Oppdatert: 22.10.13 08:47

Dolly Parton fyller 68 år i januar neste år, og til sommeren legger hun ut på verdensturné. Countrystjernen bak klassikere som «9 to 5» og «I Will Always Love You» har kalt turneen «Blue Smoke World Tour».

Hun kommer innom Oslo Spektrum 9. juli neste år.

- Jeg blir like opprømt som første gang jeg var her for mange år siden, hver gang jeg er her. Jeg elsker Europa og spesielt fansen der, sier Parton ifølge en pressemelding.

Dolly Parton gjør også TV-comeback på Queen Latifahs TV-show tirsdag. Her fremfører hun ifølge NME en rap hvor hun blant annet får inn en referanse til sitt eget brystparti, og Miley Cyrus, som hun er gudmor for.

Det er Peer Osmundsvaag i Atomic som arrangerer konserten. Det samme selskapet fikk Justin Bieber til Oslo.

- Dolly Parton er helt unik som artist og en av de virkelig store i musikkhistorien. Hun er et fyrverkeri av sang, show og gode historier på scenen, og lever uten tvil opp til det utrolige ryktet hun har som liveartist, sier Osmundsvaag.

Dolly Parton platedebuterte i 1967 med albumet «Hello Dolly», og har solgt over 100 millioner plater siden den gang. Hun har også sin egen fornøyelsespark Dollywood i Pigeon Forge i Tennesse, som sysselsetter 3000 personer.

Billettsalget starter fredag kl 09.