TAR STYRING: Margaret Berger vil selv ha kontroll på sitt eget artistliv. Her på hotellet i går. Foto: Mattis Sandblad/VG

Margaret Berger dropper manager

Margaret Berger (27) har ingen planer om å få seg manager etter MGP-suksessen.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Artisten har ikke hatt noen manager i oppkjøringen mot MGP, og avviser at hun vil hente inn noen manager for å hjelpe henne i tiden fremover heller.

Tett på nett: Margaret svarer deg kl 15!

- Nei, svarer hun kontant til VG på spørsmål om hun nå må skaffe seg manager.

- Du skal ordne det selv?

- Ja, jeg tror jeg skal ordne det selv en god stund.

- Hvorfor det?

- Jeg tror jeg kan det. Jeg vil være sjefen. Jeg tror jeg kommer til å trenge hjelp til å assistere meg med livet mitt nå. Og jeg vil sikkert ha meg en manager etter hvert. Men nå føler jeg at dette har jeg, Karin Park (låtskriver) og Macho Records gjort selv, så da kan vi fortsette selv også. Rett og slett, sier hun.

27-åringen kom på annenplass i «Idol» 2004, men klarte ikke å skape en bærekraftig musikkarriere etter det.

- Jeg trodde kanskje etter «Idol» at jeg hadde klart det, men klarer du ikke opprettholde momentet må du liksom tenke nytt. Og jeg klarte ikke det, det er en ærlig sak.

- Hvordan skal du bruke den erfaringen for å unngå at det samme skjer igjen?

- Jeg tror jeg er ganske annerledes. Jeg setter mer pris på det fordi jeg har mistet det en gang. Det handler om takknemlighet for hvor man er. I tillegg har jeg blitt en mye dyktigere låtskriver, har mye mer kontroll over eget image og sound. Og jeg vet at det ikke er en selvfølgelighet at jeg skal få lov til å gjøre dette. Jeg kommer til å jobbe hardere og riktigere.

Ha det gøy

- Hvilke planer har manager-Margaret for artist-Margaret i tiden fremover?

- Jeg hadde en mer klar plan hvis ikke jeg vant. Nå er det mer at jeg må ta det litt som det kommer. Men det går mye på å forberede at musikkarrieren skal fortsette etterpå også. Ha låtene klare og få dem ut, sier hun.

Opptreden og låten skal hun ikke gjøre stort med, annet enn litt finpussing på opptredenen i samråd med NRK.

- Men jeg skal ha det litt gøy, tenker jeg, i denne perioden her, avslutter hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder