POPULÆR: Flere artister vil samarbeide med den svenske DJ-en Avicii. Det er ikke så rart ettersom han gjør stor suksess om dagen. Foto:NTB Scanpix,

Avicii samarbeider med store navn

Den svenske DJ-en Avicii (24) har produsert hele 70 låter til sitt kommende stjernespekkede album.

Fanny Emilie Rustad Østhaug
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Oppfølgeren til Aviciis suksessfulle debutalbumet «True» fra 2013 kommer til å bli et svært stjernespekket album.

Tim Bergling (24) som DJ-en egentlig heter, har sammen med en rekker verdenskjente artister utviklet hans nye album, skriver de i Rolling Stone Magazine ifølge Aftonbladet.

Blant artistene han har fått med seg er Jon Bon Jovi, Wyclef Jean, Coldplays Chris Martin, Serj Tankian fra System of a Down og Billie Joe Armstrong fra bandet Green Day.

Til magasinet sier han at han allerede har produsert opp mot 70 låter. Albumet blir sluppet i løpet av året.

– Det kommer til å bli et mye mer sang integrert i dette albumet, sier han til musikk magasinet og legger til:

– «True» var et forsøk for å elektronisk musikk inn i den retningen om et sangformat.

I hans nyeste album har Avicii spilt inn en reggaeduett mellom Wyclef Jean og Matisyahu.

– Jeg elsker den låten, men jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med den enda, sier han og referer til hans allerede 70 ferdigproduserte låter.

I samme intervju uttrykker Avicii også sitt nye venneskap til Coldplay-vokalisten Chris Martin.

– Han har vært som en bror for meg ved siden av å hjelpe til som en salgs ernæringsfysiolog, sier DJ-en som innrømmer at han prøver å gå opp i vekt.

Gjort det før

På Berglings debutalbum fra i fjor fikk Avicii også hjelp av kjente artisten. Blant dem var Salem Al Fakir, som er kjent for låten «Keep on Walking» fra 2010 og Aloe Blacc, som står bak hiten «I Need A Dollar» fra 2010 og fjorårets hit «The Man».

Albumet «True» inneholder hitlåtene «Hey Brother» og «Wake med up», hvor sistnevnte for øvrig er den første låten noensinne som har passert 200 millioner avspillinger på Spotify.

Tre av låtene til svensken var samtidig veldig lenge høyt oppe på fjorårets VG-liste, noe Bergling syntes var veldig stas.

– Det er storartet. Det er en ære å ha en så sterk fanbase i Norge. Etter suksessen med «Wake Me Up» er jeg veldig glad for at folk oppdager andre låter fra platen også, sa han til VG i fjor høst.

Madonna har også kanskje et lite samarbeid på gang med den svenske DJ-en. I vår la hun nemlig ut et bilde på sin Instagram-konto med teksten: «Gjør litt husarbeid før jeg drar til studio med Avicii!».

Avicii kommer til Oslo 22. august for å spille på Finding Festival.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder