YDMYK TYPE: John Newman mener at VG-lista er stort. Veldig stort. Foto:Terje Bringedal,VG

John Newman klar for VG-lista: Newman til VG: De to neste årene er det fullt kjør

Britiske John Newman (24) ville bli stor artist for å kunne kjøpe et bedre hjem til moren sin. Det klarte han.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fire år gammel

Om ikke navnet John Newman ringer en bjelle, burde stemmen hans gjøre det. Han dukket først opp som vokalist på Rudimentals hit «Feel the Love» - en sang som for mange definerte sommeren 2013, og som ble fulgt av en ny hit «Not Giving In» og en verdensturné.

Debutsingelen «Love Me Again» tok verden med storm og kuppet førsteplassen på hitlistene i 16 land.

– Det har vært gale tider. Det har gått både opp og ned, og jeg tror at mange artister vil være enige i at du går fra å være over alt, til å være ingen steder. Du lever lenge på låten, men så går du i studio for å lage neste. Når du da skal promotere albumet, så lurer folk på hvor du har vært så lenge, mens jeg selv tenker: «Jeg var her jo for ti minutter siden». Det viser bare hvor fort du kan miste posisjonen din i musikkindustrien, og hvor hardt du må jobbe for å beholde den.

Les også: VG-listas-howet i SOL!

Ingenting er større enn VG-lista

Newmans vei mot toppen begynte med et møte med en agent som holdt audition for få finne medlemmer til et boyband som endte opp med å bli The Wanted. Han er, som du antageligvis vet, ikke medlem av gruppen, men fant etter hvert en egen manager, signerte med Island Records i 2011 og ett år senere spilte han inn i hits med Rudimental.

I dag kan han skilte med millioner av solgte album, flere BRIT-Awards nominasjoner og flere listetopper hjemme i Storbritannia. Debutalbumet «Tribute» kom i i fjor, og og i løpet av året kan vi vente det neste.

– De to neste årene er det fullt kjør.

24-åringen har fått oppleve nye ting, og store deler av verden, men selv Newman mener at VG-lista scenen er svær.

– Det er et stort show. Det er enormt. Det er stort for artister som Taylor Swift, og Jay Z og Beyonce. Så for meg er det veldig, veldig, veldig stort. Men jeg ville komme tilbake med et smell med det nye albumet. Jeg ville gjøre store ting, og ingenting er jo større enn et publikum på 100.000.

Har du lest? Slik blir VG-listas sommerturné

NYTT MATERIALE: Newman er ute med ny singel, og han lover å komme med et album før året er omme. Her er briten under en opptreden i Las Vegas i fjor. Foto:Mark Davis,Afp

Liker norsk arkitektur

Newman slapp 1. juni sin nye singel fra det kommende albumet, «Come And Get It». Men hva den handler om klarer han ikke å fortelle.

– Jeg synes det er vanskelig å svare på det spørsmålet. En hvilken som helst stor artist kunne sittet her og sagt at den handler om å dra på byen, drikke masse øl og røyke masse weed. Men jeg kan ikke gjøre det, fordi musikken min handler om ting jeg ikke snakker om. Det er derfor det blir låttekster av det. Det er den eneste måten jeg kan snakke om det på.

Lørdagens VG-lista-opptreden fører Newman til Norge for en tredje gang. Tidligere har han spilt på blant annet Hove-festivalen. Han liker seg i Norge, det innrømmer han gladelig.

– Og så er det så vakkert. Jeg liker arkitekturen, og jeg prøver å få huset mitt til å ha en skandinavisk stil, så jeg det gøy med å komme hit og se det med egne øyne.

Det norske publikummet er det heller ikke å si noe på:

– De konsertene jeg har hatt her, har vært fantastiske. Publikummet er alltid bra, og de bråker alltid mye. Det liker vi, ler han.

Les også: Eurovision-vinneren om VG-lista: – Det skal bli så sinnssykt kult

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder