EN AV DE STØRSTE: Salget av Taylor Swifts siste album «1989», beviste at 24-åringen er blant de største artistene internasjonalt. Foto:Eric Thayer,Reuters

Swift fortsetter kampen mot Spotfiy

Mens Spotify hevder å ha betalt Taylor Swift opptil 40
millioner, forteller hennes plateselskap at de «bare» har mottatt 3,3 millioner.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

– Swift skal ha fått betalt mindre enn 3,3 millioner kroner for musikkstrømming de siste 12 månedene, hevder Scott Borchetta, sjefen for Swifts plateselskap Big Machine, skriver TIME.

Ifølge Borchetta er summen mye mindre enn det Ek hevder at hun får. Noe som får kommunikasjonssjefen i Spotify, Jonathan Prince, til å reagere.

– Desto større vi blir, desto bedre betalt får artistene. Og vi vokser som gale. Våre brukere, både de som betaler og ikke betaler, har økt mer enn femti prosent det siste året. Noe som også gagner artistene. Taylor Swift har nettopp gitt ut et flott album, så hennes popularitet øker også. Sist måned, før hun fjernet sangene sine, betalte vi henne cirka 3,5 millioner. Da hadde hun ikke engang gitt ut «1989»-albumet, opplyser Prince.

Uttalelsen kommer etter at Spotify-gründer Daniel Ek gikk ut og forsvarte sin musikkstrømmetjeneste. I det åpne brevet Ek la ut på egen hjemmeside skrev han også at utbetalinger til toppartisterer som Swift ligger på flere titalls millioner.

– Utbetalinger til toppartister som Taylor Swift er på nesten 40 millioner kroner i året, og det beløpet fortsetter å vokse. Uansett hvordan du vrir og vender på det er en ting klart: Vi betaler en enorm sum med penger til plateselskapene, musikkforlag og forvaltningsorganisasjoner for distribusjon til låtskrivere og artister, skrev Ek onsdag.

VG+:Taylor Swift: Med appetitt på suksess og kjendiskjærester

Swift rystet hele musikkbransjen da hun fjernet alle sine album fra Spotify. VGs musikkjournalist Thomas Talseth kalte handlingen «grådig og usympatisk».

Selv var 24-åringens begrunnelse for å trekke låtene, til nettstedet Yahoo: «at hun ikke tjente noe på det, og at hun ikke ønsket å dedikere sitt livsverk til en strømmetjeneste som ikke gagner artistene».

KOMMENTAR:Tyven Taylor Swift

Det var i begynnelsen av november at Swift boikottet Spotify ved å fjerne all sin musikk der.Les også

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. Spotify slår tilbake mot Taylor Swift: Spotify-sjefen: Swift tjener over 40 millioner kroner

  2. Taylor Swift er tilbake på Spotify

  3. De er verdens rikeste kjendispar

  4. Taylor Swift satte ny rekord

  5. Nico & Vinz soper inn millioner på Spotify

  6. Taylor Swift størst siden Eminem

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder