Trampeklapp for Anja i London

LONDON (VG) Anja Garbarek (30) toppet i går kveld plakaten på den respekterte musikkfestivalen «Robert Wyatt Meltdown 2001».

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

- Det var utrolig å bli invitert til å ha konsert her. Som liten jentunge var jeg med pappa da han hadde konserter her, og jeg løp rundt og koste meg i korridorene. Det er en stor ære å spille her, sier Anja Garbarek, som håper at konserten gir henne litt oppmerksomhet i Storbritannia. Da skjer det kanskje noe med platesalget også. Anja signerte i alle fall mange plater etter konserten i går.

Må ha konserter

- Konsertprogrammet vårt er bevisst annerledes enn plata, ellers kunne folk bare kjøpt den. I konsertversjon er det en slags elektronisk jazzkabaret. Her er det så mange om beinet at du ikke bare kan gi ut en plate. Du må også ha konserter. Dette er bare vår andre konsert i Storbritannia, men vi skal ha to konserter til her i sommer, den ene blir tatt opp av BBC.

Det blir også en Frankrike-turné. Mellom konsertene her i landet skal vi også innom Quart-festivalen og jazzfestivalen i Molde. Det gleder jeg meg til, sier Anja.

Sammen med ektemannen Steve Mallison har hun bodd i London de siste fem årene og vet ikke helt om London eller Oslo er hjemmet med stor H. Mens mamma hadde konsert i går kveld, var pappa hjemme og passet på lille Emily (7 mnd.).

- Konsertene begrenser seg selv når du er småbarnsmor, sier Anja, og regner med at pappa Jan kommer på besøk på neste konsert. - Han kan ikke være borte så lenge fra Emily. Han er en kjempestolt bestefar, ler Anja.

Mange toppnavn

Med seg på scenen har Anja et internasjonalt musikerlag med Theo Travis på sax og fløyter, Ellen Blair fiolin, Oroh Angioma bass, Lawrence Pendrons på keyboard samt den «gamle» Japan-trommeslageren Steve Jansen.

Den spennende og kritikerroste Meltdown-festivalen varer i år til 27. juni og byr blant annet på toppnavn som Tricky, Elvis Costello, David Gilmore (Pink Floyd), Sonic Youth og Bret Anderson (Suede).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder