TOK MED MAMMA: Sivert Høyem var glad for å kunne være med på VG-lista-festen i Sortland, byen han er født og oppvokst i. I kveld opptrer han foran tusenvis av mennesker og moren sin - som også har tatt turen for å se ham. Foto:Terje Mortensen,VG

13 000 på VG-lista!: Sivert Høyem: - Burde vært her oftere

Paradise-Stian: - Blir en helt syk kveld

Sandra Lyng: - Trist at det er siste dagen

VGLISTATILSORTLAND (VG) Artistene lover storslagent show og Omer Bhatti kaster alle klærene - om det er det som må til.

  • Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Onsdag kveld dampet det fra scenen i Sortland. I hvert fall ifølge artistene selv.

- Jeg har en magefølelse på at dette kan bli det sykeste showet noensinne. Det er mer folk i sentrum nå enn det noensinne har vært. Det koker rett og slett, sier Ken Rune Hansen - iniativtaker til VGlistatilSortland og manager for 68 grader nord.

Sivert Høyem kommer fra Sortland men besøker ikke hjembyen så ofte som han skulle ønske.

- Jeg er her kanskje tre ganger i året og må innrømme jeg kunne vært her oftere. Med familie i Oslo blir det litt vanskelig. Men det betyr en hel del å få være her nå, sier han.

I kveld avslutter han VG-lista-showet med hele tre sanger. Det får også moren hans med seg.

- Hun har ringt meg flere ganger og fortalt hvor mye Sortlendningene har engasjert seg i å få VG-lista til Sortland, så det er gøy å få være her og oppleve det, sier han.

TROSSET VÆRET: Sandra Lyng gledet til fest til tross får store regnbyger. Her fra showet i Tromsø. Foto:Terje Mortensen,VG

Sandra Lyng gledet seg til den storstilte festen og møtte et jublende publikum da hun ankom scenen.

- Jeg elsker dere, ropte hun ut i folkehavet etter showet.

- Det er helt fantastisk å være her. Samtidig er det litt trist at dette er siste dagen. Vi har hatt det så fint på tur, og alle artistene har fått et veldig godt samhold, fortalte hun til VG etter opptreden.

Hun hadde på forhånd lovet å levere til tross for dårlig vær.

- Regnværet skal ikke stoppe meg i dag, i kveld skal jeg ta den helt ut, smiler hun.

POPULÆR: Artistene som skal opptre på dagens konsert fra Sortland ble møtt av ivrige fans på hotelltrappa. Til venstre står Stian Thorbjørnsen og skriver autografer. Helt til høyre står Ken Rune Hansen, mannen som fikk VG-lista til Sortland. Foto:Terje Mortensen,VG

Stian Thorbjørnsen fra Katastrofe, Staysman & Lazz var også spent på hva kvelden ville bringe.

- Det kommer til å bli en helt syk kveld. Jeg gleder meg helt sinnsykt. Det er imponerende hva lille Sortland har fått til. Jeg har vært ute å hilset på litt folk i dag, og føler jeg har blitt motatt som en konge, sier han.

Da artistene ankom Sortland hadde en liten gjeng unger samlet seg utenfor hotellet de bodde. Flere skrek og hoiet da Sandra Lyng, Gabrielle og Katastrofe kom ut av bussen. Ekstra hyling ble det da Omer & Juice Crew ankom.

Omer Bhatti & Juice Crew var spente før kveldens konsert og lover å levere århundres show. Foto:Terje Mortensen,VG

- For hver VG-lista-by har vi som mål å overgå oss selv. Derfor kommer vi til å gjøre vårt slik at Sortland får tidenes beste show. Selv om det regner skal vi levere maks. Jeg kaster klærne jeg, om det er det som skal til, humrer artisten.

Selv om Bhatti ikke er helt sikker på om han kommer til å holde ord, lover han i hvert fall å kaste ett plagg.

- Til nå har jeg kastet ut syv capser til publikum, og det er ikke med lett hjertet jeg gir dem fra meg – men jeg ofrer dem selvfølgelig for publikum, selv om det blir dyrt etter hvert, ler han.

Ifølge artisten har de totalt syv capsene kostet 300 kroner per stykke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder