VG besøkte «Kygo Hotel»: Kygos hemmelige hotellgjest

BERGEN (VG) Kygo har fått sitt eget hotell i hjembyen denne helgen. Dit tok han med seg en hemmelighetsfull gjest.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I kveld spiller Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll (23) for 9000 mennesker i hjembyen, som det øverste navnet på plakaten under festivalen Bergenfest.

– Konserten er fullstendig utsolgt, og vi kunne sikkert solgt det dobbelte. Det er Rolling Stones-tendenser på etterspørselen etter billetter, sier festivalsjef Frank Nes.

Les også: Musikkveteraner krangler om Kygo

Oppvarmingen begynte fredag, da artisten åpnet «Kygo Hotel», som Scandic Ørnen for anledningen har omdøpt seg til.

Der var det mange gode Kygo-venner til stede. Og backstage rundt midnatt, før en eksklusiv hotellkonsert, satt Kygo lenge i selskap med en ung blondine – se billedserie øverst i denne saken.

De to viet hverandre mye oppmerksomhet.

Les også: Kygo – historien om Norges nye superstjerne (krever innlogging)

Kygo svarer «ingen kommentar» når han blir spurt om sivilstatus.

Jenta motsetter seg ikke å bli avbildet, men ønsker ikke å oppgi navnet sitt. Hun vil heller ikke svare på spørsmål om hva hennes rolle er på Kygos backstageområde.

Av andre tilstedeværende får VG opplyst at de to er veldig gode venner.

SJEKKET INN: VGs reporter Tor Martin Bøe på Kygo Hotel. Foto: ,

«Uvanlig» er vel en grei beskrivelse av idéen om å la en artist ingen hadde hørt om for 18 måneder siden ta over et helt hotell i Bergen sentrum.

Så er heller ikke Kygo en vanlig artist. Folk med en snau milliard, uansett om det er kroner eller avspillinger, pleier å få det som de vil. Dessuten er han kjent for remikser. Under Bergenfest er derfor et helt hotell remikset til Kygo Hotel.

I resepsjonen spilles Kygo-låter på repeat. Heisdørene er foliert med Kygo-logo.

Les også: DJ om Kygo: – Heismusikk!

Meterhøye, lysende Kygo-bokstaver henger på veggen i loungen innenfor resepsjonen. Nøkkelkort, menyer, velkomsthilsen på rommet: Alt er i Kygos relativt enkle grafiske profil.

Det er som musikken; repeterende – men effektivt. Morsomst: «Kygo: Please do not disturb»-lappen. Den kan ganske sikkert selges for gode summer på Ebay før helgen er omme.

Les også: Fikk Gaye-familiens velsignelse

HYSJ: Kygo sover! Foto: ,

Fansen er visstnok innlosjert på hotellet, men ser ikke helt ut slik man skulle tro. Hvis da ikke Kygo-fansen nå skulle vise seg å være i aldersgruppen «turistbuss» og hele tiden drar rundt på enorme trillekofferter.

– Ideen bak konseptet kom fra Kygo selv, kan hotelldirektør Lise Solheim Haukedal fortelle. Hun er tremenningen til Kyrre Gørvell-Dahll, men sier det er tilfeldig at det tropiske Kygo-sirkuset har havnet på hennes hotell.

TREMENNING: Kygo-hotelldirektør Lise Solheim Haukedal. Foto: ,

Ifølge hotelldirektøren har alle som ikke vet om at Kygo skal innta hotellet denne helgen, fått tilbud om å bytte hotell.

Men ingen har villet gjøre det, forteller hun.

Så muligens er de faktisk fans.

Eller så skjønner de ikke hva som skal til å treffe dem.

FANS? Mange turister østfra på Kygo Hotel. Foto: ,

Eller kanskje er ikke fansen i hjembyen så interessert? Tidligere på dagen Twitter-inviterer Kygo folk til en «meet and greet» på hotellet.

Men bare fem-seks stykker kommer. Fans som ikke er bosatt i Bergen kunne imidlertid åpenbart tenkt seg å være der om de hadde hatt mulighet, etter svarene på Kygos melding å dømme:

https://twitter.com/gxldskies/statuses/609306010109526016

Enda tidligere på dagen har Kygo delt ut 20.000 kroner til en ung videregående elev med lovende Soundcloud-konto. Og 100.000 kroner til Bergen Kulturskole, der han har gått selv.

Men tilbake til hotellet.

Hotellmaten er endret til Kygos favorittmat for helgen: torsketaco og burgere. Det ser ut til at fansen, i alle fall de som har de største trillekoffertene og er fra et stykke østover i verden, også liker den.

Men særlig mange Kygo-fans er ikke å se.

MØTER FANSEN: Kygo menger seg med publikum før konsert. Her sammen med Janett Lunde (t.v.) og Kamilla Lundal. Foto: ,

Helt i toppen, derimot. Der strømmer de inn. På et avgrenset VIP-område venter en broket blanding av finansfolk, andre påspanderte og muligens noen helt vanlige folk på en eksklusiv fest for bare 200 personer – og Kygo.

– Dere kan ikke sitte her. Denne plassen er opptatt til noen personer, sier noen vakter til VG når vi prøver å sitte ned i en helt tom sofa. Vi er åpenbart ikke noen personer.

– Her er fire flasker med Prosecco, de er ikke til salgs, de er til VIP'en, forteller en annen vakt bartenderen.

Bartenderen nikker og lurer på om vi ikke heller vil ta bilde av ham enn Kygo.

KYGOMPIS: Kygo sammen med Peik Lid. Foto: ,

Fotografen takker høflig nei, for det begynner å samle seg folk innover i lokalet. Det ryktes at Kygo ikke skal spille det lovede DJ-settet, men i stedet holde en konsert. Utfra instrumentene på scenen; et flygel og to gitarer, er det en akustisk konsert.

Skal man endelig få avslørt at musikken hans ikke funker uten maskiner, slik en del selverklært smarte hoder synes å hevde?

Manager Myles Shear, som er enda et år yngre enn Kygo, kommer snublende inn i lokalet, med en svær iPhone i ene hånden og en ekstra lader i den andre.

– I’m in so much trouble right now. I’m in so much trouble right now, gjentar han.

STRESSET: Kygo-manager Myles Shear (i forgrunnen). Foto: ,

Det viser seg at han ikke har skaffet et keyboard backstage til Kyrre. Slik at han kan få øvd før konserten.

Manager Myles løper frenetisk og hastig frem og tilbake, som om han tror at han kan mane frem et keyboard ut av løse luften om han bare fokuserer.

Backstage forteller han Kyrre at han gjerne kan avlyse konserten, og så gjøre showet natt til søndag i stedet. Men da er det ikke 200 personer i lokalet. Da er det 1200 som Kygo skal være DJ for, etter å ha spilt for det godt og vel syvdobbelte på Koengen.

Manager Myles tar en ekstra runde i lokalet på den virrende maniske måten sin, som gjør at han hele tiden ser ut som han skal banke noen.

Kyrre har glemt capsen, og får låne Myles sin.

Og så går Kygo på den lille scenen. Uten å øve.

– Hei, hei alle sammen. Velkommen. Eg heter Kyrre. Vi skal ha en liten akustisk session her.

Se bilder fra konserten her:

Kygo spiller en helt ny låt, alene på flygel. Han er en bra pianist. Basspillet hans med venstrehånden er mindre imponerende enn solispillet med høyre. Låten er søt og litt sjarmerende nølende – akkurat slik en instrumental Kygo-låt bør være.

Så kommer James Hersey inn og spiller «Coming Over». Med bare ham og Kyrre på gitar og flygel.

Det er ganske fint, i sin enkle form.

Det er smått Coldplay-klingende.

Og ikke så veldig annerledes fra det vi kjenner.

Så spiller de «Dreamcathcer», en låt fra Thomas Jacks Soundcloud-side. En ganske triviell, Passenger-aktig låt. Hersey synger greit. Kygo imponerer med pianobarkvaliteter på sitt eget hotell.

Til slutt introduseres Parson James. Han ser ut som en blanding av Drake og Kanye West. Selvsagt synger han coveren av Tove Los «Habits» og avslutter hele denne ekstropiske, akustiske Kygo-konserten med VG-listemonsteret «Stole The Show».

Akustisk høres den akkurat ut slik som du tror. James' stemme er bedre i et så intimt format, selv om den fremdeles har samme intensitet som vendepunktet i en romantisk komedie. Soloen er mindre fjollete på piano enn på den fløytete Kygo-standarden.

– Tusen takk alle sammen, sier Kyrre. Det var vår lille akustiske performance. Jeg kommer til å være her hele kvelden, så det er bare å komme og hilse på. Nå kommer DJ Oliver Nelson, som er en av mine store inspirasjonskilder.

Så går han.

For han er på sitt eget hotell, og kan gjøre hva han vil.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder