TREKKER SEG: Viggo Sandvik, nr. to fra venstre, forlater Vazelina Bilopphøggers. Her med kollegene Jan Einar Johnsen, Arnulf Paulsen og Eldar Vågan. Foto: Hallgeir Vågenes

Viggo: - Jeg slutter i Vazelina

(VG Nett) Viggo Sandvik slutter i Vazelina Bilopphøggers etter 25 år og utpeker ny superhemmelig arvtager.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

I et videopptak på gruppas offisielle hjemmeside opplyser Vazelina-vokalisten til fansen at han går over i pensjonistenes rekker.

- Trekker meg

- Nå skal jeg fortelle noe som ingen vet. Jeg trekker meg ut av ensemblet, sier Viggo mens hans ser inn i kamera.

Rundt ham sitter kollegene Arnulf Paulsen, Jan Einer Johnsen og Eldar Vågan - tilsynelatende overrasket over kunngjøringen.

Viggo presiserer at beslutningen er helt udramatisk.

- 25 år er nok. Det er jo sølvbryllup! Vi er like gode kamerater, kanskje bedre kamerater enn noen gang. Men jeg har funnet ut at jeg skal gjøre noe annet, sier Viggo uten å utdype fremtidige planer.

Hemmelig Kjetil

Overraskelsen blir ikke mindre for Vazelina-tilhengferne vet at Viggo har plukket ut en etterfølger - en mann som heter Kjetil. Kjetil er ifølge Viggo en dyktig vokalist som kan hele Vazelina-repertoaret på rams og som har den rette humoren.

- Han har fått opplæring i vitsene, forsikrer Viggo.

Men hvem Kjetil er, forblir en hemmelighet fram til en pressekonferanse i Oslo i morgen ettermiddag.

På videopptaket får man se og så vidt høre stemmen til Kjetil, men hodet er skjult under en papirpose.

- Ikke PR-triks

VG Nett får bekreftet fra plateselskapet Universal at Viggo skal slutte. Det er ikke snakk om hverken PR-stunt eller annet lureri.

- Viggo slutter. Arvtageren blir presentert i morgen. Heller ikke konene til medlemmene i gruppa vet hvem denne Kjetil er. Så hemmelig er det, forsikrer Silje Hope i plateselskapet.

Vazelina, som feiret 25 års jubileum i fjor, har gitt ut 14 plater som til sammen har solgt i over en million eksemplarer. Gruppa har turnert landet rundt med show og revyer.

Sjekk Vazelinas historie på VG-lista!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder