TILBAKE I RAMPELYSET: Jamie Lynn Spears har tatt opp igjen sangen. Her på Country Music Awards i Nashville i fjor høst. Foto: AP

Lille-Spears' datter (8) skadet i ulykke

Tilstanden til Jamie Lynn Spears' datter – Britneys niese – er kritisk, men stabil etter en ATV-ulykke i helgen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

En rekke amerikanske medier meldte mandag at åtteåringen var utsatt for en alvorlig ATV-ulykke søndag, og at tilstanden var kritisk, men stabil.

TMZ var først ute til å melde at unge Maddie skal ha havnet i vannet og blitt liggende under i flere minutter før hun ble hentet opp.

CNN siterer lokalt politi, som melder at åtteåringen var fastspent i kjøretøyet, og at familimedlemmer måtte løpe ut i vannet for å få henne løs. Redningspersonell skal ha ankommet etter få minutter.

En talsperson for Spears-familien sier til People at det verserer uriktige opplysninger om ulykken:

«Detaljene som er fremsatt i media angående hendelsen med Jamie Lynns datter Maddie, er feil. På det nåværende tidspunkt ber Spears-familien om respekt for privatlivet og er takknemlige for alle bønner og all støtte», heter det i en pressemelding.

Blant annet har det vært skrevet at hun var på en jaktutflukt, og at moren (25) ikke var til stede. Nå skriver CNN at åtteåringen skal ha kjørt på ATV-en hjemme på eiendommen i Kentwood i Louisiana, og at Jamie Lynn var øyenvitne til hendelsen.

Åtteåringens bestefar Jamie Spears, Jamie Lynn og Britneys far, sier til E! News:

– Alt jeg kan si er at dere må be for vår kjære Maddie.

Britney har også gått ut på Instagram med bilde av niesen og bedt om bønner (artikkelen fortsetter under bildet):

Gravid som 16-åring

Jamie Lynn, som fra 2005–2008 spilte hovedrollen i TV-serien «Zoey 101», skapte overskrifter da hun i 2007, bare 16 år gammel, ble gravid med sin tre år eldre kjæreste Casey Aldridge. Datteren ble født i juni 2008.

Snakker ut: – Jeg var så redd

– Jeg har oppdratt henne med ærlighet og masse kjærlighet. Hun er en veldig fornøyd og glad, liten jente. Som mor kan jeg ikke be om noe mer. Hun er det jeg er aller mest stolt av i hele verden, og sånn vil det alltid være, uttalte Jamie Lynn i et intervju i fjor sommer.

2002: Britney Spears var superstjerne, mens Jamie Lynn var helt i startgropen under Teen Choice Awards i Los Angeles. Foto: AP

Droppet karrieren

Jamie Lynn Spears hadde like før graviditeten seilt opp som den store kjendisyndlingen i USA, omtrent på samme tid som hennes ni år eldre søster Britney Spears (nå 35) gikk ned for telling og kollapset.

Graviditeten innebar imidlertid at både Jamie Lynns TV-karriere og Zoeys levetid på skjermen fikk en brå slutt. TV-produsentene bestemte midt i sesong fire av «Zoey 101» å legge hele serien død.

Husker du? Ammebilde stjålet

Det nesten fire år lange av-og-på-forholdet til barnefaren røk for godt i 2010. I dag er Jamie Lynn gift med forretningsmannen Jamie Watson.

Men USA har ikke glemt den unge stjernen. I fjor sommer viste TLC en dokumentar om henne: «Jamie Lynn Spears: Når lyset slukner».

ZOEY: Jamie Lynn Spears under TV-suksessen i 2006. Foto: Reuters

– Alle disse unge jentene som jeg visste så opp til meg. Men jeg hadde satt meg selv i en voksen situasjon, så jeg ville takle det på en voksen måte. Alderen var aldri noen unnskyldning for meg, forklarte 25-åringen, som trakk seg helt tilbake for å konsentrere seg om morsrollen.

Men «Lille-Spears», som hun har blitt kalt i alle år, har ikke gitt opp drømmen om et liv i rampelyset. Hun har gitt ut flere countrylåter, og i 2013 lyktes hun i få en av dem inn på Billboard-listen i hjemlandet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder