ROCKEVETERAN: Steven Tyler, her på et veldededighetsarrangement i Los Angeles 7. mai. Foto: AFP

Aerosmith ut mot rykteflom: – Absolutt ikke sant

Rockebandet Aerosmith kommenterer nå spekulasjonene rundt frontfigur Steven Tyler (68).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Da gitarist Brad Whitford nylig uttalte i et intervju med bladet Heavy Metal at bandet har vurdert muligheten for å turnere med en annen vokalist, ble det straks uro i fans-leiren. En rekke medier kastet seg også over «nyheten», som mange antok var et varsel om at Steven Tyler er på vei til å bli byttet ut.

«Det ser ut som om medlemmene i Aerosmith er lei av å vente på at Steven Tyler skal bli ferdig med country-flørten sin. Nå snakker de om å erstatte fronfiguren med en sanger som faktisk ønsker å spille med dem», skrev avisen Boston Herald for to dager siden.

Men den gang ei. Til tross for at Tyler befinner seg i Nashville for tiden og holder på med innspillingen av et country-album, har 68-åringen ikke lagt rocken på hylla.

– Komplett oppspinn

Aerosmith avviser kontant at det er knute på tråden. Gitarist Joe Perry skriver på Twitter at det historien som verserer om at Aerosmith er på utkikk etter en ny vokalist, «absolutt ikke stemmer»:

«Ethvert rykte der ute om at vi ser etter en ny sanger, er komplett oppspinn. Vi fem snakket nettopp på telefon sammen om hvor mye vi gleder oss til å reise til Sør-Amerika og Mexico City», lyder det i meldingen fra Perry som sammen med Tyler var med på å danne Aerosmith, et av verdens mest berømte rockeband, i Boston i 1970.

2014: Steven Tyler så etter dameundertøy i Oslo

Whitford skal ha kommet med den omstridte uttalelsen som svar på om de har tenkt å gjøre som AC/DC og leie inn en ny sanger for en fremtidig turné. Nylig ble det klart at Guns N' Roses-stjernen Axl Rose stepper inn for Brian Johnson på AC/DCs «Rock or Bust»-turneen. Da hadde det også svirret rykter en god stund.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HOLDER SAMMEN: Aerosmiths (f.v.) Brad Whitford, Steven Tyler, Joey Kramer, Joe Perry og Tom Hamilton i Massachusetts for en tid tilbake. Foto: Jessica Rinaldi Reuters

AC/DC-Brian om exiten: – Jeg er knust

Alice Cooper til VG: – Axl og AC/DC passer perfekt!

Det er for øvrig ikke første gang Whitford har uttalt seg i kryptiske ordelag om Tyler. Også i fjor høst kom han med kontroversielle uttalelser i Rolling Stone om at kollegaen så ut til å prioritere egen solokarriere på bekosning av bandet.

Aerosmith starter turneen i slutten av september og runder av en drøy måned senere.

Steven Tyler: Truer Donald Trump med søksmål

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder