ROCKE-IKONER: Axl Rose (til venstre) og Brian Johnson. Foto: AP og TROND SOLBERG/VG

Forvirring rundt Axl Rose og AC/DC

Malcolm Youngs sønn skal ha hintet om at Axl Rose stepper inn for Brian Johnson, men ennå lever fansen i uvisse.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Tidligere denne måneden måtte rockebandet AC/DC utsette resten av den pågående USA-turneen etter at vokalist Brian Johnson hadde fått beskjed om at han kan miste hørselen. AC/DCs turbulens i året som har gått, ser altså ikke ut til å være over ennå.

– AC/DC er tvunget til å flytte de ti kommende datoene på USA-etappen av verdensturneen «Rock or Bust». AC/DCs vokalist, Brian Johnson, er blitt rådet av leger til å stoppe med turneer umiddelbart eller å risikere totalt hørselstap, skrev bandet i en pressemelding.

Samtidig antydet de at det kan bli aktuelt å få inn en gjesteartist. Nå har en rekke amerikanske medier kastet seg på spekulasjonene om at Guns N' Roses-frontfiguren Axl Rose blir denne artisten, og at han kommer til å steppe inn for Johnson på de resterende konsertene.

Hintet på Facebook

Ross Young, sønnen til den tidligere AC/DC-gitaristen Malcolm Young, skal nylig ha bekreftet ryktene på Facebook. Ifølge musikkmagasinet NME skal han ha postet en link med kommentaren: «Det er sant. Han kan og han vil». Men denne kommentaren slettet han ikke lenge etterpå.

Nyheten om det mulige samarbeidet går nå verden rundt, selv om hverken AC/DC eller Axl Young har kommet med noen offisiell bekreftelse. Nettstedet Alternative Nation siterer bransjekilder som hevder at bandet og Axl Rose har hatt hemmelige møter, og at «det definitivt stemmer at Rose skal være med».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I OSLO: Brian Johnson og gitarist Angus Young på Valle Hovin i fjor. Foto: NTB ScanpixAC/DC har ikke opplyst hvorvidt årets Europa-turné også blir utsatt som følge av Johnsons helseplager. Den starter etter planen i Lisboa 7. mai og avsluttes i danske Aarhus 12. juni. Norge er ikke blant landene de australske rockestjernene skal besøke i år.

AC/DC i Norge i fjor: Reduserte, men maksimale

Husker du? Axl Rose pepet ut under prisseremoni

I januar kom beskjeden om at Guns N' Roses gjenforenes. På plakaten står blant annet Coachella-festivalen i California i april. Hvem av besetningen som stiller, er uvisst, men Axl Rose og Slash regnes som selvsagte.

2015: AC/DC-trommis dømt for drapstrusler

Er du fan? 40 år med høyspent rock

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder