Morgan Sulele: Fra VG-listeshow til VG-listetopp

Ble hentet inn til opptreden i siste liten – bergtok Norge.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Bærumsgutten Magnus Clausen, allerede vesentlig mer kjent som Morgan Sulele, hadde egentlig ikke de store planene for helgen som gikk.

Men så avlyste britiske Jess Glynne sin planlagte opptreden på VG-listeshowet i Oslo.

Det hastet med å få inn en erstatter. Og Morgan Sulele-låten «Bare min» hadde allerede gjort seg gjeldende på VG-lista.

– Det kom veldig brått på! Jeg fikk vite at jeg skulle opptre tirsdag kveld. Jeg hadde bare fremført låten live én gang før, på en musikkfestival i Follo, foran 50 stykker. Det var en del nerver, men jeg tror det gikk bra, sier artisten.

Ja, det kan man vel si: Foran 70.000 tilskuere på Rådhusplassen, og hundretusener av radiolyttere og TV-seere på VGTV og NRK, gjorde 23-åringens fremføring av «Bare min» så godt inntrykk at låten i dag suser til topps på Norges offisielle hitliste.

– Fantastisk gøy! Det føles veldig rart å være øverst på VG-lista, og det føles litt som om det kommer ut av intet – men det gjør det jo bare enda morsommere.

Som så mange andre norske hitprodusenter i senere tid har Morgan Sulele, hvis artistnavn stammer fra et Facebook-stunt, bakgrunn som russelåtsnekker.

HITSNEKKER: Morgan Sulele har en sommerslager på gang. Foto: CAROLINE/UNIVERSAL Foto: ,

Han omtaler kollegene Staysman & Lazz, Katastrofe, Innertier, og Robin & Bugge som «klikken» sin.

– Har dere tatt over norsk pop nå?

– Mange bruker russelåter som et springbrett til å komme seg videre. Det er veldig mange unge som hører på russemusikken, og det er gjennom russelåter jeg har bygget opp Morgan Sulele. Jeg la merke til at det var mange jenter som sang med på Rådhusplassen. Veldig gøy.

Som låtskriver har Morgan Sulele bidratt på en rekke hitlåter fra de siste par årene, låter som til sammen nærmer seg 100 millioner avspillinger på Spotify. Den største av dem er Martin Tungevaags «Samsara».

– Det er vanskelig å bli rik av å lage norske låter, sier 23-åringen, som foreløpig har til gode å være i «ordentlig» jobb.

– Men det er klart at når en låt streames over 50 millioner ganger blir det jo litt penger av det. «Samsara» har jo gjort det veldig bra i utlandet også.

– Har du den store norske sommerhiten i år?

– Ja, det ser sånn ut nå!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder