Se musikkvideopremiere på «All Hours»

Julie Bergan: – Damer blir seksualiserte

Julie Bergan (21) er stolt over ikke å føye seg inn i rekken av lettkledde kvinner i musikkvideo.

  • Morten Hegseth

Artikkelen er over fire år gammel

– Innspillingen gikk veldig som planlagt, bortsett fra at jeg var helt vilt «jet lagged», for jeg kom hjem fra LA bare noen timer før innspilling. Så jeg byttet på å være supertrøtt og skikkelig energisk, for jeg var så overtrøtt, forteller Julie Bergan til VG

Videoen er regissert av kjendisfotograf Bjørn Opsahl. Bergans låt «All hours» er listet på samtlige av landets radiostasjoner, og er streamet til platina. Totalt har seks millioner streamet låten. Bergan ble først et kjent artistnavn i 2013 da hun ga ut låten «SuperNova» med Cir.Cuz. Nå gjør hun karriere på egne ben – også i Danmark.

Les også: Astrid Smeplass' samboer Julie Bergan gjør popsuksess

Det er helt vilt stas at jeg får så mye oppmerksomhet der. Jeg elsker jo også Danmark, så det er jo dødsgøy at musikken skulle spre seg dit så raskt. Men låten gjør det ganske godt på radio der borte nå, så det resulterer jo at fler og fler får øynene opp, og det er sjuuukt kult! Nå vil jeg bare bort dit å ha konsert, med en gang sier Julie Began.

Musikkvideoen til Bergan er på langt nær noen oppsiktsvekkende sjokk-video med nakne kropper, babyolje og tynnslitte Hollywood-referanser. Det er et bevisst valg.

– Det er vel flere grunner til at jeg ikke har gjort det, men hovedgrunnen er vel at jeg ikke hadde følt meg komfortabel om jeg gjorde det. Jeg kunne aldri gjort noe jeg selv ikke følte meg tilfreds med. Det skal være helt meg og noe jeg står 100 prosent for, og som jeg selvfølgelig er stolt over, sier Bergan, og legger til:

Husker du? «Supernova»-Julie om kontrakten: - Absurd følelse

– Men jeg har ikke noe imot at andre kler av seg, og det er vel også mange settinger det kan være naturlig å ha mindre klær. Men jeg synes det altfor fort blir seksualisert så fort kvinner har mindre klær, og det synes jeg er en uting, for det finnes faktisk måter å kle av seg som ikke nødvendigvis trenger å være tacky, seksuelt eller unaturlig. Men som sagt, det er ikke noe jeg selv ville vært komfortabel med.

Etter at VG nylig titulerte Bergan som «samboeren til Astrid Smeplass», og ikke som artist på egne ben, gjorde venninnene en spøk av det. Julie titulerte seg som «samboren til Astrid» på Instagram og Smeplass har flere ganger tullet med omtalen.

- Nå må vel målet være at Astrid ender opp som «samboeren til Julie»?

– Haha, ja, det er bare derfor jeg gir ut musikk nå. Neeeeeida. Målet er vel bare at jeg blir Julie Bergan, og ikke bare noens samboer, venninne eller kjæreste. Det går seg vel til etter hvert uansett! Når det har sagt ser jeg selvfølgelig ikke det som noe negativt å bli koblet med Astrid, jeg elsker jo henne, men såklart enda mer stas at navnet mitt er nok i seg selv.

Les også

Flere artikler

  1. Astrid Smeplass' samboer Julie Bergan gjør popsuksess

  2. Billboard skryter av Julie Bergan – se «Blackout»-musikkvideoen her

  3. Astrid Smeplass og Julie Bergan kjemper om samme Spellemannpris

  4. Astrid Smeplass debuterer sterkt på VG-lista

  5. Astrid Smeplass nekter å røpe hvem mystiske Per er

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder