IKKE FORNØYD: Snoop Dogg har saksøkt bryggeriselskapet for kontraktsbrudd, brudd på lojalitetsplikten og rettferdig behandling og tilsiktet intereferens med kontraktsforhold. Foto:Chris Pizzello,Ap

Snoop Dogg saksøker bryggeriselskap for en halv milliard kroner

Rapperen føler seg snytt, og hevder han har krav på 70 millioner dollar.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fire år gammel

Snopp Dogg har saksøkt Pabst Brewing Company, bryggeren av Colt 45, for kontraktsbrudd og interferens med kontraktsforhold i papirer til en domstol i Los Angeles mandag, skriver The Hollywood Reporter.

Kontrakten det nå krangles om er en avtale rapperen inngikk for å fremme Colt 45, en kolleksjon av brennevin med fruktsmak. Rapperen skulle være ambassadør for merket mellom januar 2011 og januar 2014.

Noen måneder etter at avtalen var utløpt, ble bryggeriselskapet solgt til en gruppe investorer for en anslått pris på 700 millioner dollar, eller knappe 5,5 milliarder kroner.

Har du lest? Snoop-konsert stoppet av politiet etter klagestorm

Snoop Dogg saksøker nå selskapet under hans egentlige navn, Calvin Cordozar Broadus Jr, og hevder han har rett på 10 prosent av salgsprisen - som utgjør en halv milliard kroner.

Han henviser til en klausul i kontrakten, hvor det står: «Dersom Blast av Colt 45-merkevare eller at hele Colt 45-merket blir solgt [...] i løpet av den tre år lange avtalen eller innen to (2) år etter avtalen er avsluttet, vil konsulenten [dvs Mr. Broadus] motta 10 % av nettoprisen ved slikt salg.»

Det kan derfor se ut til at rapperen har loven på sin side - men det gjenstår å se hva som vil skje etter hvert som selskapet involverer seg i saken.

Ble bestefar

Snoop Dogg ble nylig bestefar for første gang, etter at 43-åringens eldste sønn Corde Broadus (20) og kona Jessica Kyzer fikk sin første sønn, Zion. I tillegg til sønnen Corde, har Snoop den 17 år gamle sønnen Cordell og Cori som er 15 år.

I mars var rapperen en av mange kjendiser som stilte opp for å «grille» Justin Bieber for Comedy Central. Sammen med kokkekjendis Martha Stewart, rapperen Ludacris og tidligere basketspiller Shaquille O'Neal fikk Snoop Dogg la Bieber gjennomgå for en del av dramaet han har skapt rundt seg selv de siste årene.

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. Snoop Dogg udødeliggjort – takket seg selv

  2. Her kollapser gjerdet på Snoop Dogg og Wiz Khalifa-konserten

  3. Snoop Dogg i trøbbel - igjen

  4. Disse rapperne tjente best i fjor

  5. Pluss content

    Playboy Mansions nye eier

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder