FAVORITT?: Freddy Kalas er allerede en publikumsvinner, en uke før finalen i Melodi Grand Prix. Foto: Heiko Junge , NTB scanpix

MGP-Freddy med gigantisk forsprang

Strømmet 54 ganger mer enn neste bidrag

En drøy uke før årets norske finale i Melodi Grand Prix må Freddy Kalas finne seg i et gedigent favorittstempel, iallfall om vi legger til grunn interessen på Spotify.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Der er Freddy Kalas strømmet hele 54 ganger mer enn neste MGP-artist.

Sammen med VG-lista Topp 20 er Spotify det fremste barometeret for hva nordmenn konsumerer av musikk. Freddy Kalas' bidrag, «Feel Da Rush», går i dag opp på tredjeplass på VGs singleliste, som den eneste av neste helgs MGP-bidrag på lista.

Sjekk Freddy Kalas på VGs singleliste HER!

På Spotify er han også suveren: hans bidrag er strømmet to millioner ganger. Det neste bidraget, Suit 16s «Anna Lee», hadde - da VG utførte sin stikkprøve 12.00 fredag formiddag - skarve 54.797.

Freddy Kalas heter egentlig Fredrik Auke og er bror til Simen Auke i Broiler. Brødrene har skrevet MGP-bidraget sammen med den andre halvparten av Broiler, Mikkel Christiansen, samt Christoffer Huse og Trond Opsahl.

LES OGSÅ: Freddy Kalas-låt blir diskvalifisert til Melodi Grand Prix

Det ble kontroverser rundt Freddy Kalas' bidrag tidligere i vinter, da hans låtbidrag ble diskvalifisert fordi den lignet for mye på en av hans tidligere låter.

Løsningen ble at Freddy Kalas likevel fikk delta i finalen neste helg, men da med en annen låt.

Freddy Kalas har ikke besvart VGs henvendelser i dag, men årets MGP-general, Jan Fredrik Karlsen er fornøyd med å få en hit allerede før Melodi Grand Prix-finalen.

– Dette er veldig morsomt, og viser at Melodi Grand Prix fortsatt er relevant og en av flere arenaer for å få hits, sier Karlsen som advarer mot å tro at slike tall betyr det samme som å ta seieren på forskudd.

– At Freddy Kalas får en hit, tror jeg vil øke interessen for å se showet. Men når vi kommer til selve kvelden - neste lørdag - blir det et helt annet sett med regler som gjelder. Da spiller også ting som show, opptreden og tilstedeværelse inn i totalopplevelsen, sier han.

– Valgte du ut Freddy Kalas nettopp fordi han har vært en stødig hitmaker de siste par årene?

– Som jeg sa på pressekonferansen da deltakerne ble presentert, så har jeg motivert Freddy Kalas til å delta, nettopp fordi han eier den unge, folkelige og populære sjangeren. Den har han stålkontroll på, sier Karlsen.

LES: Derfor ble Freddy Kalas arvtakerne til Broiler

Under Freddy Kalas er det imidlertid beskjedne strømmetall på Spotify for de andre deltakerne.

Så mye var Melodi Grand Prix-deltakerne strømmet på Spotify, en drøy uke før finalen i Oslo Spektrum (tallene stammer fra kl. 12.00 fredag):

Freddy Kalas - Feel Da Rush - 1.966.092

Suit 16 - Anna Lee - 56.927

Agnete - Icebreaker - 33.597

The Hungry Hearts/Lisa Dillon - Laika - 15.260

Laila Samuels - Afterglow - 14.213

Elouiz - History - 12.984

Stage Dolls - Into The Fire - 12.364

Stine Hole Ulla - Traces - 8030

Makeda - Stand Up - 7597

Pegasus - Anyway - 3713

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder