BLODFAN: Stian Teige (t.v.) stilte korrekt kledd til fanmøte med Astrid Smeplass. Foto: KLAUDIA LECH

Astrid Smeplass hylles i London

LONDON/OSLO (VG): «Astrid S er en ny favoritt. Oppvarming var ikke nok, jeg vil se en hel konsert med henne. Bravo».

  • Maiken Svendsen
  • Thomas Talseth
  • Espen Arnold Hansen

Artikkelen er over fire år gammel

Astrid Smeplass (19) hadde onsdag kveld showcase på The Social i London. Klubben var fullpakket, med britiske, franske og amerikanske så vel som norske fans.

Les også: Disse blir Kygos gjester

Tungt til stede var også bransjefolk som vil se hva verdens største plateselskap, Universal, jobber med å lage stjerne av.

– Jeg føler meg veldig heldig og privilegert som får muligheten til å oppleve dette, forteller hun etter konserten.

– Trodde aldri, da jeg satt på jenterommet i Rennebu, at jeg skulle nå ut til så mange mennesker. Og forhåpentlig blir det enda flere!

Instagram takker hun de som var med på å gjøre gårsdagen gøy.

Den franske studenten François Oudin (23) var på konserten i går. Han tror Astrid S kan bli en stjerne i Frankrike og resten av Europa.

– Jeg er virkelig overrasket. Ikke mange artister du hører på radio nå om dagen overgår Astrid. Hun tåler å sammenlignes med hvilken som helst britisk og amerikansk artist, mener Oudin.

Amerikanske Crystal Gee (28) er enig.

– Astrid S har store muligheter til å bli en stor artist. Hun har en cool sound. Den er veldig «deep house»-aktig pop og det er veldig kult akkurat nå. Den eneste jeg kan komme på i farten å sammenligne henne med er Ellie Goulding. Det sier ikke lite, for jeg elsker Ellie Goulding.

(artikkelen fortsetter under bildet)

MØTTE FANS: Astrid Smeplass med norske Nikoline Torlei (t.v) og amerikanske Crystal Gee (t.h.). Foto: KLAUDIA LECH

Norske Nikoline Eide Torlei (23) fra Oslo studerer økonomi i London. Hun tok turen for å støtte landskvinnen.

– Astrids musikk er veldig bra. Hun er dødsflink til å synge. Tror ikke det tar lang tid før hun er en veldig stor artist også i resten av verden.

Les også: – Hvorfor er Astrid så interessant?

Stian Teige (24) fra Bergen studerer engelsk litteratur i London. Han satte stor pris på at Astrid S kom til London for å ha intimkonsert.

– Jeg er fan, blodfan. Som du ser har jeg kjøpt Astrid S-genser, sier han og ler.

– Hun er en kommende verdensstjerne, den nye Taylor Swift, erklærer Stian Teige.

(artikkelen fortsetter under bildet)

OPPVARMING: Torsdag kveld spiller Astrid Smeplass den andre av tre konserter med Troye Sivan på O2 Forum i London denne uken. Salen har plass til 2300 tilskuere. Her under lyprøve. Foto: KLAUDIA LECH

– Ekstremt mye bedre enn jeg våget å tro

Sist helg startet Smeplass et månedslangt engasjement som oppvarmingsartist for det australske stjerneskuddet Troye Sivan i Storbritannia. De har vært i Dublin, Glasgow, Manchester og London, og hun beskriver opplevelsen som overlegen så langt.

– Spillestedene, Troye og publikum har vært ekstremt mye bedre enn jeg våget å tro. Det er veldig overveldende. Sinnssykt artig, konstaterer Astrid.

Husker du? Hailee Steinfeld elsker Astrid

Troye Sivans fans har tydeligvis fått øyne og ører opp for den norske popprinsessen. På Twitter har flere skrevet at oppvarmingsstatus ikke holder; de vil ha egen konsert med Smeplass. Noen mener til og med at Astrid S var bedre enn hovedartisten.

Se flere tweets under videoklippet

På Instagram får den unge stjernen også hyllest i kommentarfeltet, både på norsk og engelsk. En ønsker henne velkommen til Hong Kong, en annen håper hun kommer til Brasil.

Om Astrid Smeplass og Universal får det som de vil, kan den slags fort bli aktuelt. Den unge stjernen syns det er vanskelig å svare på hvordan det er å bli et internasjonalt stjerneskudd.

– Alt skjedde så fort. Det blir liksom litt slik at jeg ikke vet bedre. Noen ganger finnes det øyeblikk hvor jeg tenker, herregud så heldig jeg er. Som bare er 19 år, kan leve av dette og har så mange kule folk rundt meg. Jeg er en av de få som faktisk har opplevd å få en platekontrakt, sier Smeplass.

Les også: Astrid S og Matoma på Hype-toppen

Popstjernen har blitt en del av en storindustri, men hun klarer å beholde det morsomme i musikken.

– Alle rundt meg, som jeg jobber med, synes det er viktig at jeg får frem min egen personlighet, og ikke minst beholde den. I motsetning til mange andre artister tar jeg meg selv ikke så høytidelig, forteller hun.

https://twitter.com/CraigFrd/statuses/722941432508514304
https://twitter.com/adoringjaspar/statuses/721093119480111106

Les også

Mer om

  1. Astrid Smeplass
  2. Konsert

Flere artikler

  1. Astrid Smeplass drar på turné med homoikonet Troye Sivan

  2. Astrid Smeplass svidde av millionbeløp på oppvarmingsturné

  3. Astrid Smeplass kommer til VG-listeshowet

  4. Astrid Smeplass drar på internasjonal turné: – Går ikke i pluss

  5. Slik feiret Astrid Smeplass 20-årsdagen sin

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder