STORFORNØYD: Tooji er selvsikker foran finalen. Foto: Mattis Sandblad, VG.

Lydproblemene er løst: - Alt sitter som et skudd

BAKU (VG Nett) Tooji har fått ordnet lydproblemene han slet med i semifinalen.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Fredag var han på den første av tre prøver før finalen lørdag, og til tross for at danser Sergio Junior Benvindo falt i åpningsrutinen, gikk alt annet veldig bra.

- Jeg synes dette er en av de aller beste prøvene vi har gjort, sier Tooji til VG Nett via pressekontakt Silje Marie Lien i NRK.

Les også: Dette må ikke skje i finalen, Tooji!

Fredag formiddag avslørte Tooji til VG Nett at han hadde hatt store problemer med lyden i semifinalen.

- Lyden var crap. Både miksen ut i salen, og jeg hørte ikke meg selv, heller. Så da tenkte jeg at nå kunne det bare gå bedre. Men vi ga alt likevel, sa han.

Les også: Tooji hadde store lydproblemer i semifinalen

Derfor var denne prøvens fokus utelukkende lyd for den norske delegasjonen.

Delegasjonsleder Stian Malme er svært fornøyd.

- Vi er i konstant dialog med vertskringkaster og EBU, og nå sitter alt som et skudd, sier han via Lien.

Overfor VG Nett utdyper han om problemene:

- Jeg vil ikke si at lyden var dårlig, men den var ikke optimal. Vi jobber hele tiden med det, og har veldig god kontakt med produsentene, sier Malme til VG Nett.

Det er foreløpig vanskelig å si noe om årsaken til at lyden ut til salen og på TV ble dårligere enn ønsket.

- Lyden var ikke veldig lav på Norge, men vi lå rett bak en annen låt som lå høyt, og en hvor vokalen er mikset veldig høyt i låten. Resultatet er uansett at Norge lå lavere, og vi må se på hvorfor. På denne lydprøven lånte vår lydmann et headset av produksjonsselskapet og hørte gjennom alt, sier Malme.

Les alt om Grand Prix på VG Netts samlesider .

Han understreker imidlertid at produsentene har en svært krevende jobb, med 42 land som har kommet med sine ønsker og krav til hvordan det skal se og høres ut.

Han påpeker også at justering av lyden er vanskelig.

- Man skal være forsiktig med å justere. Det er noen automatiske filtre i kringkastingslyd, så man kan ikke dra det for langt heller. Vi har en veldig god dialog med produsentene, men de har hatt problemer med lyden her. Fra første til andre prøve hadde alle innstillingene våre forsvunnet, sier Malme.

Nå skal Tooji bruke de neste timene til å lade opp til den andre prøven fredag, som på lik linje med den andre semifinaleprøven utgjør grunnlaget for juryens bedømmelse.

- Nå er det bare å komme seg tilbake til hotellet, slappe av og forberede seg til i kveld. Dette skal vi naile, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder