AVKLEDD: Gabrielle Leithaug synes at hun utleverer seg selv ettertrykkelig på sin debutplate. Foto: JAN PETTER LYNAU
AVKLEDD: Gabrielle Leithaug synes at hun utleverer seg selv ettertrykkelig på sin debutplate. Foto: JAN PETTER LYNAU

Gabrielle: - Stolt av å kle meg naken

MUSIKK

Gabrielle Leithaug (27) får kritikk for de utleverende tekstene på sitt debutalbum. Selv er hun stolt av dem.

Publisert:

Bergensjenta bak fjorårets monsterhit «Ring meg» er nå klar med debutalbumet «Mildt sagt». I dag var de første anmeldelsene på plass - i VG, samt i regionsavisene BT og BA. Konsensus er terningkast tre og kritikk for en del banale lyriske vendinger.

- Jeg ser ikke på det som hard medfart i det hele tatt. Jeg har ikke laget platen for å tilfredsstille en eller to journalister; anmeldelsene betyr ikke så mye for meg. Det er deres mening, og det har jeg all mulig respekt for, sier Gabrielle.

Hun understreker at hun virkelig utleverer seg selv på platen.

- Det er nakent og ærlig. Og da må alle få lov til å skrive sin ærlige mening om albumet. Jeg er stolt av meg selv, som har kledd meg naken på denne måten.

- Det er lenge siden noen har hørtes så dumpet ut på en plate?
- Jeg har vært ganske langt nede! Du tror at ting går veldig bra, og så kræsjlander du. Jeg har opplevd dyp, dyp kjærlighetssorg. Og det er jo et altoppslukende tema. Det har skjedd meg mange ganger! Men den første gangen jeg elsket noen og ble dumpet, er vel den som stikker dypest. Jeg tror jeg var 19 da, forteller Gabrielle.

Hun mener selv å ha et usedvanlig stort og ditto sårbart hjerte.

- Jeg lar meg lett rive med, og når det da ikke går så bra som du hadde håpet, gjør det så vondt at jeg bare må skrive det akkurat slik det føles, sier Gabrielle.

Hun tror at hennes første store kjærlighet er klar over at bruddet mellom dem fortsatt er til inspirasjon for det hun lager.

- Han er klar over det, og det var jo pain, men nå tror jeg han synes det er kjekt at jeg bruker det til å lage musikk. Dessuten er det veldig lenge siden. Det som var forsvant og vi er begge gått videre. Heldigvis som gode venner, ler Gabrielle, som røper at emnet hun har bygget sitt artistiske virke på ikke er det hun helst vil intervjues om.

- Jeg synes det er lettere å skrive og synge om det. Det er mye mer ukomfortabelt å snakke om det, slår hun fast.