LYDPRØVER: Morten Harket og resten av a-ha var på scenen i formiddag for å teste lyden før de spiller for titusener senere i kveld. Foto: ED CORTES

A-ha i Frognerparken i kveld

(VG Nett) Lydprøvene er gjennomført og a-ha er klare for å spille en forrykende gratis-konsert i Frognerparken.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Informasjonssjef i Hydro, Kristin Brobakke, gleder seg til kveldens festligheter. Hun er fornøyd med at været ser ut til å holde seg og forteller at alt er klart for en folkefest i Oslo i kveld.

Se værmelding her.

- Hydro-ansatte med familier vil utgjøre omtrent 7.000 mennesker. I tillegg vil det nok komme titusener av andre, sier Brobakke til VG Nett.

Kan komme 100.000

Mange mener kveldens konsert vil bli tidenes folkefest i Norge. Det er forventet godt over 50.000 mennesker i Frognerparken. Enkelte mener det kan komme så mange som 100.000.

Hydros informasjonssjef forteller at de Hydro-ansatte vil få servering innenfor avstengte områder, men at det ellers i parken er fritt fram for alle.

Rundt 35. 000 hadde samlet seg for å høre Sissel Kyrkjebø synge «The Lord of the Rings Symphony» med Oslo Bach Kor, Sølvguttene, Ensemble 96 og Annbjørg Lien.

Helt nytt show

Ved 20-tiden kommer Girl Happy og RAVI & DJ Løv for å skape stemning, før a-ha avslutter det hele med en konsert ingen har hørt maken til.

Bandet har nemlig lovetet splitter nytt show i kveld. Men det vil også bli gode gamle slagere skal vi tro Morten Harket.

- Det gjelder å finne en balanse. Man må tross alt ha litt respekt for de forventninger folk kommer med, sa Harket til VG på torsdag.

På forhånd leide bandet Oslo Spektrum i to dager for å øve.

Koster over 100 mill.

Feiringen av Hydros hundreårsjubileum koster godt over hundre millioner kroner. Mange av millionene går til a-ha. Men hvor mange, er det ingen som vil si.

- Det er det mange som spør om. Det gir vi ikke detaljer om. Gratiskonsert med a-ha i Frognerparken synes vi er en flott gave til Oslos innbyggere som vi håper de vil sette pris på. Og gaver kan man ikke forteller hvor mye koster, sa kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen i Hydro til VG torsdag.
.

SCENEN: Scenen står klar til i kveld. Foto: Scanpix

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder