I UNÅDE: Fjorårsvinneren Salvador Sobral - som fikk transplantert inn nytt hjerte så sent som ved juletider - har falt i unåde etter upassende kommentarer om Israels bidrag av året. Foto: SERGEI SUPINSKY / AFP

Fjorårsvinneren på scenen med nytt hjerte

LISBOA(VG)Den portugisiske Eurovision-vinneren fra i fjor, Salvador Sobral, rakk akkurat å bli friskmeldt til kveldens opptreden etter å ha fått transplantert inn nytt hjerte i desember i fjor.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Nylig gikk Salvador Sobral på scenen i under pausen i Eurovision i Lisboa. Dette er en av hans helt sjeldne opptredener etter at han fikk nytt hjerte ved juletider.

Også i uka før Eurovision i Kiev i fjor tæret det harde programmet på hjertesyke Sobral som måtte avlyse flere prøver.

Salvador Sobral har vært mye syk i året etter at han triumferte i Eurovision i Kiev, han har vurdert å gi seg som artist og problemene toppet seg med de svært alvorlige hjerteproblemen i fjor høst. Så sent som rett før jul i fjor fikk han nytt hjerte, og det er ikke mer enn to måneder siden han sto på scenen igjen etter å ha blitt utskrevet midtveis i januar.

Likevel har han støtt på nye problemer i Lisboa denne uka etter at han ga et sjeldent intervju til den portugisiske avisen Publico.

Salvador Sobral har satt sinnene i kok blant Europas Eurovision-fans, skriver flere nyhetsmdier, deriblant fan-nettstedet Wiwibloggs.com.

Årsaken er at Sobral i et lengre intervju med den portugisiske avisen Publico avslutter samtalen med å kritisere det israelske bidraget fra Netta, «Toy», en av de største favorittene før lørdagens finale og kalle bidraget for «horribelt».

HORRIBELT BIDRAG?: Det mener tilsynelatende fjorårsvinner Salvador Sobral at Netta fra Israel har. Foto: FRANCISCO LEONG / AFP

– YouTube trodde jeg ville like den israelske sangen. Jeg åpnet den og en horribel sang kom ut. Heldigvis trenger jeg ikke å høre noe i år, sier Sobral i intervjuet.

Uttalelsen har fått både fans og tidligere Eurovision-artister til å reagere, som fjorårets deltaker fra Kroatia, Jacques Houdek.

– SKAM DEG, Salvador Sobral! åpner Houdek et lengre Facebook-innlegg med, der han presiserer at Eurovision handler om kjærlighet og respekt, noe han mener Sobral ikke viser i intervjuet med Publico.

Les Jacques Houdeks innlegg på hans Facebook-side!

Den israelske favoritten Netta har valgt å svare på en måte som Eurovision-fansen mener samsvarer bedre med musikk-konkurransens prinsipper.

– Sender bare kjærlighet til Salvador, og til alle artister i alle genre, skriver hun på Twitter.

Meldingen er nå fjernet, men flere medier har tatt skjermdump av tweeten, deriblant Metro i Storbritannia.

Salvador Sobral har foreløpig ikke svart på kritikken. Sobral har hatt et trøblete år med sykdom siden han vant Eurovision i fjor. i januar gjennomgikk han blant annet en vellykket hjertetransplantasjon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder