Tar New York med storm

MUSIKK

NEW YORK (VG) Da de to norske tenåringsjentene steg ut av sin nye boble på New Yorks femte aveny i går, visste de at en drøm hadde gått i oppfyllelse.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:18

Forskjellen var bare at nå spilte de selv hovedrollene.

- Det er litt overveldende, sier Marit,

- Men det er kuuuuult, ler Marion Ravn (15).

De norske tenåringsjentene Marion og Marit i M2M tok i går New York med storm, og nå venter verden på popens nye stjerner.

Det er ikke lenger noe spørsmål om hvorvidt M2M vil slå gjennom internasjonalt. Det har allerede skjedd, og den beste bekreftelsen på det fikk vi på Manhattan i går.

Alle de store amerikanske TV-stasjoner var der, den største radiostasjonen i New York sendte direkte og et pressekorps en president verdig stimlet sammen hos Warner Bros.

På fortauet utenfor ventet barn og tenåringer med deres foreldre i lange køer i timevis for å slippe inn.

Filmmusikk

Alt på grunn av to jenter på 15 og 16 fra Lørenskog. Og lanseringen av musikken til filmen «Pokemon», som frontes av M2Ms bidrag «Don't Say You Love Me».

De har nettopp fremført sine suksessingle live foran fans og media, overført direkte på New Yorks største radiostasjon.

- Hi, how are ya, sier Marion på newyorks.

- Hva er forskjellen mellom det dere er vant til i Norge og USA? vil en amerikansk journalist vite.

- This is like big, sier Marion og ler.

De to norske tenåringsjentene forteller at de aldri har opplevd så mye oppstyr og oppmerksomhet som i går. Dagen startet på riksdekkende frokost-TV i Canada, deretter videre til New York der deres single nå er den sjette mest etterspurte på radiostasjonene. Og det var før albumet ble lansert i går.

- Vi har det fantastisk morsomt, og i morgen reiser vi videre til Asia, forteller jentene.

Nå venter Singapore, Hongkong, Tokyo og storbyene i Europa. Det blir en hektisk reisevirksomhet frem mot jul og med noen få dager hjemme i Norge.

«Don't Say You Love Me» er første single fra «Pokemon»-albumet med et førsteopplag på to millioner eksemplarer. M2M er nå blant de heteste nykommerne på amerikanske radiostasjoner og blant de mestselgende singler akkurat nå.

For øvrig er Britney Spears, Emma Burton, Christina Aguilera blant de øvrige artistene på albumet. Men det er de norske jentenes låt som er valgt ut som første single fra albumet.

M2M står på egne ben, men får også god drahjelp av «Pokemon»-feberen i USA. «Pokemon» er tidens farsott for barn i USA. Det startet som et Gameboy-spill i 1996, og har tatt av som byttekort og animert TV-serie. Bare salget av offisielle byttekort er i år beregnet til å innbringe 1,8 milliarder kroner.

I kjølvannet følger en lang rekke av produkter, nå også filmen «Pokemon» med filmmusikken der M2M er representert.