Silje til topps

- Dette er helt utrolig, sier Silje Nergaard, som klatrer helt til topps på VG-lista i sin første uke med albumet «Nightwatch».

Kikka Krog
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

- Ja, det kan jeg love deg. Jeg har konsentrert meg veldig hardt om å lage en god plate, men etter at produktet er levert, ligger alt utenfor min kontroll. Og det føles helt utrolig at denne typen musikk kan klatre helt øverst på listene, sier Nergaard, som innrømmer at det hele virker litt fremmed for henne:

- Jeg følger jo ikke med på disse listene til hverdags, men når man først har gitt ut en plate og havner på førsteplass, så er det ganske spesielt. Det vil det være for enhver artist, sier hun.

«Silje Nergaard videreutvikler og rendyrker jazzstilen sin mer enn noen gang tidligere,» skrev VGs anmelder om «Nightwatch» og trillet terningen til fem.

Silje Nergaard selv tror at grunnen til at hun treffer så mange med musikken sin, er at den står i kontrast til så mange av de andre platene som preger dagens salgslister.

- Jeg tror folk er litt klare for ting som ikke følger en typisk trend. Dette er ikke en trendy plate. Den har et neddempet og akustisk preg og gir mye rom til lytteren, forteller sangeren.1. november står hun på scenen i Oslo Konserthus sammen med saksofonist Bendik Hofseth, sitt faste band og tolv musikere fra Oslo-Filharmonien.

- Det blir min første konsert i Konserthuset, så det blir stort, sier Nergaard.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder