Pop-komet med dobbetl platina-salg: Sliten, men lykkelig

Hvert plate-år har sin kometdebutant. I år er det ingen som er i nærheten av å matche suksessen til 17 år gamle Maria Arredondo.

ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

- Jeg er litt sliten - det blir mye på en gang, men du verden så gøy! sier den blide sørlandsjenta, etter at hun i helgen har holdt konserter både i Bergen, Tønsberg og Oslo.

Før helgen passerte hun 40000 solgte av debutplaten «Maria Arredondo», hvilket betyr platinaplate. Det samme trofeet kan hun skilte med for duettsinglen med Christian Ingebrigtsen, «In Love With An Angel». Singlen har vært på førsteplass på VG-lista, albumet på andre. Og med en terningsekser for debutplaten sin i Norges største avis på toppen av det hele, er det kanskje ikke så rart at jenta smiler.

Spent

- Jeg har vært veldig spent på responsen hos publikum, spesielt nå som jeg har begynt med konserter. Men de koser seg, og da gjør jeg det samme. Jeg var jo livredd for at de skulle kjede seg, sier Arredondo, som har lært mye av sin duettpartner Christian Ingebrigtsen i hvordan man møter platebransjens mange sider.

- Jeg har vært heldig som har fått muligheten til å gjøre masse intervjuer sammen med ham. Jeg har lært mye av å observere hvordan han takler oppmerksomheten, og det gir meg større trygghet nå som jeg jobber alene. For et år siden var det krise bare jeg skulle gjøre et intervju, men jeg blir litt sikrere for hver gang jeg ser at jeg tross alt fikser dette, sier hun.

Etter å ha vært gjennom en liten prøveperiode med seg selv - for å finne ut om dette virkelig er noe for henne, har Maria definitivt beholdt lysten til å ta et steg videre med popkarrieren.

- Jeg har konstant lyst til å prøve nye ting. Skrive sanger selv, lære meg å spille. Men det viktigste er hele tiden å være lykkelig. Det er jeg nå. Personlig også.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder