Høstens varmeste

TRONDHEIM (VG) Det finnes ikke et varmere og mer humant sted å være for tiden enn i et intimt konsertlokale med Thomas Dybdahl.

ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

VG:s terninger viser 6 prikker

Der inne hersker nemlig mannen med den store oktoberlyden - «That Great October Sound» som det het på fjorårets debutplate. Hans mini-turné er basert på ferske «Stray Dogs», men også der er den store oktoberlyden - melankolsk, sart og eksplosiv på samme tid - videreført og foredlet til et uttrykk som er så personlig som det kan få blitt.

Tonen fra «Stray Dogs» - denne gjennomførte blå og varme tråden av gospel-intens siddis-soul - forsterkes av det fem mann sterke bandet som Dybdahl har med seg.

Instrumenter som et piano stemt i moll, vibrafon og lapsteel bidrar alle til å male de stemningsfulle bildene som Dybdahl på kort tid er blitt en mester i å skape både på plate og fra scenen.

Thomas selv er sjarmerende sjenert og tilsynelatende nervøs, men det blåses av ham idet han åpner kjeften for å synge. Mye mer enn tidligere bruker han stemmen for hva den er verdt og hva den egentlig er - et instrument.

På Øyafestivalen i sommer satset Thomas Dybdahl tungt elektrisk med to trommeslagere - nå viser han perfekt fingerspissfølelse for å skape dynamikk i et akustisk og svært lavmælt lydbilde.

Han fikser begge deler på en måte som mange kan misunne ham.

Og den akustiske Dybdahl tangerer til og med magien gjennom størsteparten av konserten, selv på ekstranummeret hvor han uventet drar frem en sang med norsk tekst, «Det får gå som det går her i gården» - en nydelig og intens liten sak som ikke står helt i stil med den noe snodige tittelen. Det må nesten være lov å be Thomas Dybdahl turnere mer enn han har tenkt å gjøre i høst.

For med en drøy time i denne mannens selskap, trenger du ikke å bekymre deg for strømprisene i vinter. Thomas Dybdahl gir deg varme nok for en billigere penge.

STEIN ØSTBØ

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder