PÅ BEDRINGENS VEI: Sigvart Dagsland håper å være tilbake på scenen i juni. Foto: Lynau, Jan Petter

Sigvart Dagsland takker for støtten: - En tsunami av velvilje

En knust ankel og flere andre bruddskader til tross: Sigvart Dagsland (54) er vel vitende om at han og to bandkolleger hadde flaks for at de fremdeles har livet i behold etter den stygge bilulykken i januar.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det skriver Dagsland selv i et innlegg som VG har fått tilgang til. Der bemerker den folkekjære artisten at «alle fikk juling så det holdt, men - vi overlevde!».

Det er nøyaktig en måned siden at bilen med han og bandkollegene Torjus Vierli og Helge Leirvik havnet i en frontkollisjon på vei sørover fra en konsert på Rena i Østerdalen.

FRONT MOT FRONT: Slik så det ut etter frontkollisjonen som Sigvart Dagsland og hans bandkolleger havnet i. Foto: Fredrik Olastuen / Hamar Arbeideblad / NTB scanpix

Det var Sigvart Dagsland selv som kjørte bilen. Han ble sittende fastklemt i 45 minutter med knust ankel og flere andre bruddskader i kropp, armer og bein, men skriver i innlegget at «det rare er jo at vi i det hele har hatt flaks, for dette kunne fort endt med hode- og ryggskader, for ikke å snakke om dødsfall».

Men det gjorde det heldigvis ikke.

Sigvart Dagsland alvorlig skadet i bilulykke

Les Sigvart Dagslands innlegg nederst i saken!

Sigvart Dagsland forteller at han har gjennomgått flere operasjoner den siste måneden, og at han ikke kan belaste ankelen sin før i mai. Derfor blir det en lang periode med rullestol og siden krykker, før han - humoristisk nok - legger til at første del av rekonvalesensen avsluttes med «soignert vandring med stokk.»

I juni håper han å være tilbake på scenen.

Karoline Krüger takker for støtten etter ektemannens ulykke

Dagsland er også dypt ydmyk overfor norsk helsevesen og skriver at han er «reservasjonsløst imponert» over den behandlingen han har fått.

Den stygge bilulykken utløste også en flom av hilsner til både han og kona Karoline Krüger. Han har lest absolutt alle sammen, skriver han, og uttrykker varm takknemlighet for denne «tsunami av velvilje».

Politiadvokat Julie Dalsveen ved Innlandet politidistrikt karakteriserer møteulykken som Sigvart Dagsland var involvert i for «en alvorlig sak», men opplyser til VG at etterforskningen rundt hva som skjedde fremdeles pågår.

TAKKER; Sigvart Dagsland og Karoline Krüger er dypt takknemlig etter all støtten de har fått etter at Dagsland havnet i en stygg bilulykke i januar. Foto: Johannessen, Gitte / NTB

Sigvart Dagsland har store bruddskader etter bilulykken
Gode folk!
For nøyaktig en måned siden ble Torjus, Helge og jeg påkjørt i en frontkollisjon på vei hjem fra konsert med Stabsmusikken på Rena. Alle fikk juling så det holdt, men - vi overlevde!
Torjus og Helge er nå hjemme igjen fra sykehuset, men er sykemeldt en lang stund ennå.
Jeg var den som kjørte bilen, og ble sittende i 45 minutter før jeg ble skåret løs. Jeg ble påført en rekke store bruddskader, hvor det alvorligste nok var den venstre ankelen som ble knust, men det var mye omfattende fra skaderepetoiret som inntraff, i kropp, armer og bein. Nå er jeg omsider ferdig operert, og har kommet meg på rehab! Den knuste ankelen kan ikke belastes før i mai, så det blir en lang periode med rullestol og siden krykker. Deretter en periode med soignert vandring med stokk. Men det satses på å være tilbake på scenen iallefall i juni.
Det har kommet en tsunami av velvilje mot Karoline og meg etter denne ulykken, og dere skal vite at jeg har lest hver en hilsen Jeg er dypt takknemlig for alle meldinger som har kommet, og det er godt å vite at så mange har hatt oss alle i tankene. Det rare er jo at vi i det hele har hatt flaks, for dette kunne fort endt med hode- og ryggskader, for ikke å snakke om dødsfall. Men det gjorde altså ikke det.
Jeg er reservasjonsløst imponert over norsk helsevesen, og over all den kompentanse og vennlighet som finnes i både hvite frakker og røde kjeledresser. For en jobb dere gjør!
Jeg er også overlykkelig over at vi alle fremdeles er her.
Fra nå av er det bare å konsentrere seg om trening og å komme seg på beina, så hører dere fra meg når noen måneder har gått.
Alt godt fra Sigvart

FRA SYKESENGA: Sigvart Dagsland og Karoline Krüger ser nå bare fremover. Ekteparet har gitt VG tillatelse til å bruke bildet fra Dagslands Facebook-innlegg. Foto: Privat

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder