Lesbisk og åpen Hanah (19)

Står frem og gjør pop-comeback

Linn Christel Hanah Johnsen (19), bedre kjent som Hanah, står åpent frem som lesbisk - når hun nå gjør comeback som sanger.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Det skjer to år etter at karrieren hennes holdt på å havarere grunnet en konflikt i millionklassen.

- Jeg var på nippet til å gi opp karrieren flere ganger, fordi jeg satt bom fast i en kontrakt med et selskap jeg ikke ønsket å samarbeide med, forklarer Hanah, som blant annet skulle til Florida for å gå i popskolen til Louis Pearlman fra TransContinental, managementet til Backstreet Boys og Britney Spears.

Kroppskunst

Det gikk mot en runde i retten, men Hanah og hennes far kjøpte henne fri fra platekontrakten med EMG og den omstridte eieren Gerry Helders.

- Jeg har brukt de siste to og et halvt årene av mitt liv på å skrive sanger. Grunnen til at jeg ikke har gitt opp, er at skrivingen, å få ord og tanker omsatt i ord på papiret, fungerer som ren terapi.

- Jeg har nemlig en del å melde, lover Hanah, som har tatovert «Made in Tokyo» på armen. Hun er i det hele tatt som et stykke kroppskunst.

- Jeg er jo født i Japan. Mamma er ikke så veldig begeistret for alle tatoveringene, men den synes hun er kul, sier Hanah - som er japansk for «blomst».

- Jeg har en flott tatovering her nede, opplyser hun og peker et godt stykke ned under beltestedet.

- Det er en fyr som klipper gresset, sier hun og gliser bredt.

På den ene leggen står det skrevet «Ironic» med gotiske bokstaver, en hyllest til hennes store idol, Alanis Morissette. På halsen har Hanah smykket seg med to japanske skrifttegn.

Mobbet

- Det ene betyr artist. Det andre betyr bad. Bad artist. Det synes jeg passer bra, fastslår Hanah, som nå synes det er på tide å vise hele verden hvem hun er blitt - ikke minst dem som plaget henne opp gjennom oppveksten.

- «Thank You» er en låt jeg har skrevet om alle de som mobbet meg da jeg var liten på Snarøya. Nå kan jeg stå på en scene og synge «Thank you for making me what I am today» med stolthet i stemmen, konstaterer Hanah, som også har jobbet sammen med Ronnie Tekrö fra TNT i hans studio på Toten.

Sammen har Hanah og gitarguden Tekrö skrevet låten «Do You Understand Me Right».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder