Jacko til sykehus i natt med smerter i ryggen

I dag møtes juryen for å avsi dommen

SANTA MARIA (VG) Michael Jackson måtte få akutt sykehushjelp for sine ryggproblemer i natt.

  • Harald Berg Sævereid

Artikkelen er over 14 år gammel

TIL SYKEHUS: Skjult bak en stor paraply ankom Michael Jackson Santa Ynez Valley Cottage Hospital for å få hjelp mot de kraftige ryggsmertene. Foto: AP

- Mr. Jacksons rygg har blitt verre og det er ganske alvorlig. Bare det å dra på sykehuset var vanskelig for han, sier pressetalskvinnen, Raymone K. Bain.

Hun mener stress er årsaken til popstjernens ryggproblemer.

- Han er under umenneskelig press. Men utenom ryggen, har han det fint, sa hun under den improviserte pressekonferansen utenfor sykehuset.

Jackson ankom sykehuset klokken 14.30 lokal tid. Like etter klokken 20 forlot han sykehuset igjen, skjermet i en stor svart bil, i blitsregn. Mens fotografene knipset og fansen ropte: "Vi elsker deg", kjørte Jacksons følge rolig fra sykehuset.

Ifølge pressetalskvinne Raymone K. Bain reiste Jackson fra sykehuset tilbake til Neverland for å være sammen med familien mens han venter på dommen.

Frykter selvmord

Gjennom hele rettssaken har Jacksons helse vært et tema. I dag er det opp til juryen å avsi dommen.

Om juryen finner Michael Jackson skyldig i å ha misbrukt en 12 år gammel gutt, venter det popkongen en tøff hverdag.

- Innsatte som er dømt for seksuelt misbruk av barn rangeres helt nederst i fengselshierarkiet. Michael Jackson vil bli satt på isolat for å beskytte ham mot andre fanger, sier tidligere sheriff Jim Thomas, i Santa Barbara fylke.

Ifølge Thomas vil Jackson den første måneden bli overvåket 24 timer i døgnet.

POPKONGEN: Her forlater Michael Jackson rettslokalet i Santa Maria fredag ettermiddag. Foto: AP

Støtte fra familien

Dersom Jackson blir dømt til fengsel, vil han etter 30 dager i kretsfengselet i Santa Barbara bli overflyttet til statsfengselet i California, Corcoran. Her sitter den beryktede massemorderen, Charles Manson, og mannen som skjøt og drepte Robert Kennedy i 1968, Siran Siran.

Det er dette Jackson-familien gjennom hele helgen har bedt sin Gud om ikke må skje. Ute på popkongens ranch, Neverland, har Michael Jacksons foreldre, brødre og søstre slått ring om popgeniet og håper på at høyere makter leder juryen i Jacksons favør og frifinner ham. Pastor Jesse Jackson, afro-amerikanernes politiske og religiøse «altmuligmann», har påtatt seg å være Michael Jacksons sjelesørger. Han viker ikke fra Michaels side i disse dager.

Ti av de tolv jurymedlemmene har selv barn, og noen også barnebarn. Gjennomsnittalderen på de edsvorne åtte kvinner og fire menn er 45 år. Den eldste er 79 år, den yngste er 20 år.

Klokken tre i ettermiddag, norsk tid, trer juryen sammen for å vurdere seg fram til om Michael Jackson er skyldig i å ha seksuelt misbrukt 12 år gammel gutt for tre år siden. Og om han han er skyldig i ha skjenket barn alkohol. Blir han bare dømt for å ha skjenket barn «jesus-juice», blir oppholdet bak murene av kort varighet. Mener juryen at aktor har rett i at Michael Jackson er en alkoholisert pedofil som kynisk har misbrukt barns tillit, vil statsfengselet i California få nok en høyprofilert innsatt.

Mer om

  1. Michael Jackson

Flere artikler

  1. - De var lykkelige på Neverland....

  2. Jackson til sykehus igjen

  3. Juryen klar med Jackson-kjennelsen

  4. - Ingen får prate for Jackson

  5. - Tok med porno til Neverland

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder