SNART TIL OSLO: Rihanna - her på scenen i Birmingham i helgen - kommer til Oslo Spektrum 30. oktober. Foto: PA

Rihanna betalte seg ut av krangel

(VG Nett) Norgesaktuelle Rihanna (23) har inngått forlik med fotografen David LaChapelle (42), som saksøkte superstjernen for kopiering.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Stjernefotografen gikk til sak mot Rihanna tidligere i år, fordi han mente hun hadde gått for langt i å kopiere hans arbeid i musikkvideoen til den Stargate-produserte singlen «S&M».

LaChapelle tordnet over at popidolet presenterte scener han mente var direkte hentet fra noen av hans bilder.

I juli bestemte en dommer i New York at saken kunne kjøres for retten, men nå har Rihanna betalt seg ut av klemmen. Ifølge avisen New York Post har sangeren bladd opp en ukjent sum, og LaChapelle skal ha takket ja til tilbudet. Dermed slipper de to å møtes i retten.

- David er fornøyd med forliket, sier fotografens talsmann, Jaret Keller, til avisen.

Den omstridte musikkvideoen er regissert av Melina Matsoukas, som også står bak flere av Rihannas videoer. Så langt har den dristige videoen over 31 millioner treff på YouTube.

YouTube: Se «S&M»-videoen her

Rihanna, som opptrådte i Bergen i august, kommer snart tilbake til Norge. Hun går på scenen i Oslo Spektrum 30. oktober.

FÅ RAMPELYS-NYHETER PÅ FACEBOOK

LaChapelle er blant verdens mest berømte fotografer. Han har foreviget stjerner som Eminem, P. Diddy, Britney Spears, Pamela Anderson og Kanye West. Han har også fotografert de avdøde artistene som 2Pac og Aaliyah. I tillegg har 42-åringen regissert musikkvideoer for blant andre Mariah Carey, Christina Aguilera og Kelis.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder