COUNTRY-KAMP: Kash King var deltageren som måtte forlate programmet etter lørdagens sending. Fra v. Marian Aas Hansen, Gunnhild Sundli, Håvard Bakke, Steinar Albrigtsen, Nicoline Berg Kaasin, Jonas Skybakmoen, Kate Gulbrandsen, Knut Anders Sørum, Tomine Harket og Kashfa King Gashamura. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Kash King røk ut av «Stjernekamp»

Programlederen fra NRK Super ble den første som måtte forlate årets sesong av «Stjernekamp».

  • Silje Løvstad Thjømøe
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

«Stjernekamp» fikk en eventyrlig åpning på sesongen sist helg i konkurransen mot TV2s «Skal vi danse» som også hadde sin premiere forrige lørdag.

I sesongpremieren var det ingen av de ti deltagerne som forsvant ut av konkurransen, men under country-kveld var det alvor.

I kveld var det derimot Kashfa King Gashamura «Kash» som trakk det korteste strået. Han er kjent som programleder på NRK Super.

– Det var en glede og skikkelig gøy å være med. Og treffe alle de fine folka. Lykke til, alle sammen, sa Kash etter at han hadde gått ut av konkurransen som førstemann.

Dermed fikk han heller ikke anledning til å synge Marvin Gayes «Let’s Get It On» under neste helgs Motown-kveld som han har forberedt seg på hele veien.

Les også: VG anmeldte «Stjernekamp»-premieren låt for låt!

Se terningkastene her

Som vanlig kastet VG terningkast låt for låt. Under kan du lese Stein Østbøs anmeldelser.

Marian Aas Hansen: Redneck Woman (Gretchen Wilson)

VG:s terninger viser 5 prikker

Jeg har faktisk aldri hørt Mariann synge bedre enn dette, med naturlig glidende gi faen-frasering som levert fra kanten av en bardisk i et neonopplyst barlokale på gæli side av byen. Riktignok er hun fremdeles en tanke for glad og anti-trash i fremføringen – og kjolen er ikke helt redneck, tross frynsene – men lukk øya og nyt stemmebåndene!

COUNTRY: Mariann Aas Hansen under kveldens opptreden Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

Gunnhild Sundli: Stay (Alison Krauss)

VG:s terninger viser 3 prikker

Å gå løs på en gjennomsiktig, fantastisk ballade fra det store amerikanske folk-ikonet Alison Krauss er som å debutere på rodeo; du kan bli kasta av oksen når som helst. Og striøyde Gunnhild er på vei i bakken innledningsvis når ettertanken i teksten blir baktung. Hun synger plettfritt, dog med irriterende innpusthikst, men virker rett og slett for knytt i sin iver etter å formidle teksten hun selv har så nært forhold til. Synd, for sist helg blåste hun alle av banen.

IKKE HELT RETT: Det mener VGs anmelder om Gunnhild Sundlis opptreden under country-kvelden. Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

Kashfa King Gashamura: A Man Of Constant Sorrow (Soggy Bottom Boys)

VG:s terninger viser 2 prikker

Mest kjent fra kanonfilmen «O Brother Where Art Thou», antar jeg, og man kan jo lure; O Kash – where are you? Iallfall ikke i redneck-land. Hesheten passer jo sjangeren, men sagmuggen bak drøvelen hos Kash gjør at denne fremføringen mister all nerve, humor og intensitet. Denne gangen bidrar Kash til å gjøre NRK til hva den har vært i hele sommer; karaoke-kanalen.

TERNINGKAST TO: Kashfa King Gashamura sang A Man of Constant Sorrow Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

Steinar Albrigtsen: That's The Way Love Goes (Merle Haggard)

VG:s terninger viser 4 prikker

Her tror jeg ikke Claudia Scott hadde noe å lære bort – Steinar har jo landets beste country-stemme fra før! Han har valgt en kinkig sang på den måten at han selv er så emosjonelt beveget at han kan briste i tårer når som helst. Han legger seg tett inntil Haggards originale versjon, men har ytterligere sonoritet i stemmen som gjør dette til kveldens første fullblods country-opptreden. Ikke en versjon med helt frie tøyler, men nesten.

NOE Å LÆRE BORT? VGs anmelder er mener country-kjenneren i «Stjernekamp» har noe å lære bort til Steinar Albrigtsens allerede gode countrystemme Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

Tomine Harket: Folsom Prison Blues (Johnny Cash)

VG:s terninger viser 5 prikker

Tomine balanserer det iskalde i teksten (I shot a man in Reno just to watch him die …) med motsatsen; en lys, sensuell åpning og nesten lystig touch i arrangementet som er både overrumplende og fengslende (!). Og det funker finfint når hun samtidig leker med togrytmene som var varemerket til Johnny Cash. En modig versjon som fortjener all honnør. Og nevnte jeg at Tomine har en herlig blå og sårbar tone i stemmen?

SANG CASH: Tomine Harket fremførte Johnny Cashs svært kjente låt Folsom Prison Blues. Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

Knut Anders Sørum: I Told You So (Randy Travis, Carrie Underwood)

VG:s terninger viser 3 prikker

Høres innledningsvis ut som en Return-låt, uten om jeg er helt sikker på om det er et pluss. Knut Anders har denne raspen i røsten som passer så godt til sjangeren, men denne versjonen er like mye en klinelåt på danseband-gulvet som en smektende pop-country-ballade. Og hvorfor ser du så lidende ut, Knut Anders? Overraskende lite sjel fra en soulsanger, dette

NUMMER SEKS I REKKEN: Knut Anders Sørum under kveldens opptreden. Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

Kate Gulbrandsen: Trouble's Here (Lee Ann Womack)

VG:s terninger viser 4 prikker

Her er trøbbel, synger Kate, og skinner som ei sol… Men ok – låta handler om å bytte inn et par saltasker fylt med problemer mot brennende kjærlighet. Kate har en stemme som passer forbløffende godt til country; glasskarp, happy og energisk. Og så smørblid at hun knapt trenger ekstra lyskastere på scenen. Så får vi bare glemme at det ikke er helt rent hele veien, det er uansett herlig å se noen som trives så godt på scenegulvet.

TIDLIGERE MGP- VINNER: Kate Gulbrandsen fremførte «Trouble's here» under country-kvelden Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

Jonas Skybakmoen: Willin' (Stein Ove Berg/Little Feat)

VG:s terninger viser 5 prikker

Pluss til Jonas for å bruke Stein Ove Bergs fine norske versjon. Da kommer teksten mye nærmere, og Lowell Georges melodi er jo i utgangspunktet en perle. Kan det gå galt da? Overhodet ikke. Jonas er hittil den som aller best går inn i teksten og formidler ordenes følelse og bilder på den mest korrekte måten. Her er det lengsel, sårhet og fortvilelse i skjønn forening – her føler vi virkelig med tekstens protagonist.

FIKK FEMMER: Jonas Skybakmoen fikk god kritikk va VGs anmelder Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

Håvard Bakke: Drink You Away (Justin Timberlake)

VG:s terninger viser 5 prikker

Country du, liksom! Men det er oppmerksomt å finne ut at denne lett kan gjøres om til en country-låt. Håvard gjør slett ikke skam på den, men det er en vrien fremføring. Han får knapt pauser og må treffe med brøkdelsekunds nøyaktighet gjennom hele låten. Det klarer han i imponerende stor grad og bringer den gode låvefestfølelsen tilbake på podiet. Jeg tviler jo på om Håvard er en treg fyr, men rocken var forrige lørdag og til Håvard kom den først i kveld – på en country-kveld. Skål!

FREMFØRTE TIMBERLAKE: Håvard Bakke fremførte «Drink You Away» i sesongens andre program. Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

Nicoline Berg Kaasin: Not Ready to Make Nice (Dixie Chick)

VG:s terninger viser 4 prikker

Låten som smelte den siste spikeren i den kommersielle kista til Dixie Chicks, nemlig der hvor trioen nektet å si unnskyldning for sin kritikk mot president Bush og følgelig ble bannlyst på country-radiostasjoner. Nicoline har en stemme som på det beste kan ta pusten fra deg, men har fremdeles en del å hente på fremføringen. I dette tilfellet et steinansikt på gråten istedenfor et hardere, ikke-angrende og nærmest sinna ansiktsuttrykk – ansiktet er liksom ikke helt med faktene til hendene hennes. Country-knekken forsvant litt også. Men Nicoline kommer til å treffe innertieren på et tidspunkt – merk mine ord.

THE VOICE: Nicoline Berg Kaasin ble kjent gjennom TV-programmet «The Voice». Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder