EUROSHOWMANN: Justin Timberlake. Foto: THOMAS HANSES/EBU

– Justin Timberlake gir Eurovision Song Contest noe den aldri har hatt

2016-utgaven gikk for første gang direkte på amerikansk
TV – med en av landets største stjerner som pauseunderholdning.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Etter 60 år på europeiske skjermer sendes showet også i USA.

Les også: Tidenes største Eurovision-hits i Norge

Justin Timberlake fremførte nytt materiale i pausen, den nye singelen «Can't Stop The Feeling». Ifølge Telegraph måtte amerikanerne riktignok ty til andre kanaler enn TV-sendingen for å se akkurat den biten av showet.

Så du denne? Eurovision-exit med ekskjæresten

Likevel:

I GLOBEN: Justin Timberlake og programleder Måns Zelmerlöw. Foto: AFP

– Justins tilstedeværelse gjør at Eurovision får noe den aldri har hatt før – et snev av kredibilitet, mener VGs musikkanmelder Stein Østbø.

– Vi snakker ikke om en tidligere, falmet vinner av Eurovision som står for pauseinnslaget, men en av verdens største stjerner. Klart det oppfattes som positivt også utenfor Europas grenser. Så er det jo også svensker som har laget hans nye single, Max Martin og Shellback.

VG anmelder live: Alle Eurovision-finalelåtene

– Smart manøver, mener Bjørn Rogstad, sjef for nordisk repertoar i plateselskapet Universal (som ikke gir ut Timberlake).

Audun Vinger, musikkanmelder i Dagens Næringsliv, mener Timberlakes karriére trenger litt drahjelp akkurat nå.

– Det er ikke rart at han han søker et show med virkelig bred dekning i en ny globalisert musikkvirkelighet. Og det i popens og Spotifys hjemland, Sverige. Mange seere er mange seere.

Fikk du med deg? Lover endringer etter sjokk-exiten

Stig Karlsen, NRKs delegasjonsleder i Eurovision, tror Timberlakes opptreden kan bidra til at showet blir enda større globalt.

– Vi ser at populariteten stadig øker. Og med Australia allerede på plass i konkurransen, og sendinger både i Kina og USA, så kan man jo lure på om vi ser starten på «Worldvision».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder