HJEMMET: Fans samlet seg utenfor Paisley Park, Princes hjem, etter hans død i april. Foto: Thomas Nilsson VG

Hyller Prince med firedagers arrangement i artistens hjem

Paisley Park inviterer til feiring av artistens liv 20. - 23. april neste år.

Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Artisten Prince ble funnet død i sitt hjem 21. april i år. Paisley Park i Chanhassen i staten Minnesota, var artistens hjem og studio. Ifølge ABC News skriver arrangørene i en pressemelding at feiringen av hans liv vil finne sted 20.-23. april neste år.

Obduksjonsrapporten: – Ingenting tyder på selvmord

– Samle musikere, kreative mennesker, spesielle gjester og venner som jobbet tettest med og kjente Prince best til fire dager med live musikk, paneldebatter og presentasjoner om Princes enorme talent, innflytelse og viktighet som komponist, musiker, produsent, liveartist og filmskaper, skriver arrangørene.

Ifølge nettsiden skal flere fra artistens tidligere band delta i markeringen.

Ida spilte bass for Prince: – Privat var han enormt ydmyk

Paisley Park skulle etter planen åpnes som museum i oktober. Da åpningshelgen nærmet seg ville huset kun få lov til å holde åpent den første helgen. Lokale myndigheter hadde ifølge Billboard fått igjennom et forslag som kunne forskyve åpningen helt til desember.

Eiendommen er over 6000 kvadratmeter stort, og artisten betalte 10 millioner dollar for den. Hjemmet blir sett på som mystisk og magisk, og ble sammenliknet med «Alice i eventyrland» av Washington Post.

Les også: Nå åpnes Prince-arkivene

Huset er innredet med studio, danserom og øvingsrom. Prince skal ha vært glad i gigantiske møbler, store puter, store plysjkaniner og speil. Da han selv var hjemme, lyste seks glasspyramider på taket lilla.

En mangeårig fan av Prince fortalte til VG at å være på fest hos artisten omtrent kan beskrives som å være i Willy Wonkas sjokoladefabrikk.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder