GÅR SOLO: - Jeg har bare godt å si om Norge, men samtidig - Norge er ikke hele verden, sier Tony Mills, som nå forlater TNT for å stake ut sin egen solokarriere. Foto: Krister Sørbø

GÅR SOLO: - Jeg har bare godt å si om Norge, men samtidig - Norge er ikke hele verden, sier Tony Mills, som nå forlater TNT for å stake ut sin egen solokarriere. Foto: Krister Sørbø

Derfor forlater Tony Mills TNT

TNT i samtaler med sin eks-vokalist Tony Harnell

Det stormer rundt de legendariske hardrockerne i TNT. Nå slutter vokalisten Tony Mills (51) for godt. Han kan bli erstattet av TNTs tidligere suksessvokalist, Tony Harnell.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det populære bandet slo gjennom for alvor med landeplagen «10. 000 Lovers» i 1987. Siden den gang har de rocket bygdehus og stadioner over hele landet og gitt ut en rekke plater.

Nå er bandet i alvorlig trøbbel, fordi Birmingham-mannen Tony Mills, som har vært TNTs vokalist siden 2006, ikke orker mer og sier takk for seg.

Går solo

Mills erkjenner at han er utålmodig etter å komme videre fra TNT, og sier han nå går solo.

- Spesielt mesteparten av dette året har vi knapt spilt, ikke skrevet noe eller spilt inn noe nytt. For meg er det ikke slik det skal være når du er i et band, og det er på mange måter mitt største problem med TNT; selve følelsen av å være i et band mangler, sier Tony Mills til VG.

- Jeg har mange ting jeg vil gjøre mens jeg ennå kan, blant annet har jeg to solokontrakter - i Japan og i Australia - som jeg nå kan oppfylle. Etter den siste TNT-skiva var det lite som pekte fremover mot en ny plate, og selv om jeg har den dypeste respekt for Ronni Le Tekrö - den mannen er et sant geni noen ganger - handler alt om TNT rundt det han har lyst til å gjøre. Nå som Ronni fokuserer rundt et nytt soloalbum, føler jeg tidspunktet er riktig til å gå solo. Jeg har min egen integritet og selvrespekt å ivareta også, sier Mills.

BEDRE TIDER: Tony Mills og TNT-sjef Ronni Le Tekrö i velkjent konsertpositur. Foto: Vegar Bakken

Klinisk død

Et vendepunkt, bokstavelig talt, i måten Tony Mills tenker på i forhold til sitt eget liv og alle rundt seg, kom på Gardermoen lufthavn i slutten av august i 2010.

På vei inn i flyet til Trondheim segnet han om med hjertestans. Mills var klinisk død i to minutter før han ble gjenopplivet. Tre år senere har han humor nok til å kalle en av sine nye plater, samt et nytt radioprogram han skal lede i England, for «Over My Dead Body».

- Jeg kunne ikke motstå det! Hvem skulle tro at jeg skulle gi ut plate igjen etter det jeg opplevde, forteller han.

«Girls in Norway»

Hjertet hans vil imidlertid alltid banke videre for Norge også. Tony Mills kaller sine syv år i bandet for fantastiske, og er så glad i landet at han ved markeringen av sitt nye sololiv har lagd video til sin splitter nye låt «Girls In Norway» og lagt den ut på YouTube.

- Det er en hyllest til norske kvinner - de er jo uslåelige vakre fra topp til bunn! Jeg har fått enormt mange venner her. Og jeg er sikker på at TNT går videre, Ronni sitter ikke og gråter over meg.

TNT-sjef Ronni Le Tekrö avdramatiserer bruddet med Tony Mills.
- Vi snakker greit, det er ikke noe drama der. Vi spilte sammen senest i helgen for 1000 mennesker, sier Tekrö, som ønsker Tony Mills lykke til videre.
- TNT gjenoppstår og gjør comeback med Harnell den 17. august, avslører TNT-sjef Ronni Le Tekrö.

Lang samtale

- Vi hadde en fire timer lang samtale med Tony under Monsters Of Rock i mars. Ting forandrer seg, sier Tekrö, som ikke var verdens beste venner med Harnell da han forlot gruppen i 2006.

Den amerikanske tungrockeren gikk i helgen ut på sin Facebookside og bekreftet at han har hatt samtaler med Le Tekrø og Morten «Diesel» Dahl, men at han neppe vil synge med TNT i den aller nærmeste fremtiden.

- Det er flere detaljer som må på plass før jeg gjør forpliktende avtaler, sier han.

- Er det snakk om en konsert ?

- Det har vært snakk om en eller to konserter, men de er nå booket med Tony Mills. Jeg har bestemt meg for å la han avslutte sitt løp, så kan jeg og bandet diskutere fremtidsplanene våre i ro og mak. Jeg vil ikke stresse med å gå inn som vikar for Mills.

- Hva er følelsene dine for dette?

VURDERER TNT-RETUR: Tony Harnell forsvant fra TNT i 2006. Nå vurderer han å returnere til bandet etter Tony Mills har sagt opp jobben. Foto: Johannes Worsøe Berg


- Jeg og Ronni har alltid hatt et dypt følelsesmessig, brødrelignende forhold, og vi har hatt en fantastisk musikalsk kjemi, med alt det medfører. Jeg synes det ville vært fantastisk for fansen å oppleve oss igjen, dersom de ønsker det. Jeg har også lyst til å ta tilbake varemerket jeg har brukt halve livet på å bygge opp, gjennom TNT-sangene og soundet Ronni og jeg utviklet fra «Tell No Tales» og fremover.

- Hvordan er ditt forhold til Le Tekrø nå?

- Det er helt fint. Går ut fra at han ble veldig såret da jeg gikk ut av bandet i 2006, og det ble sagt en del om meg i pressen da som ikke er sant. Men Ronni og jeg har snakket ut om dette nå, og alt synes å være tilgitt - i hvert fall fra min side. Ha-ha!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder