Oslo 20091123. Artisten Cliff Richard og hans gruppe The Shadows hadde mandag kveld konsert i Oslo spektrum. Her Richard i aksjon på scenen, i rosa jakke. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Foto: Stian Lysberg Solum NTB scanpix

Ingen overgrepstiltale mot Cliff Richard

Britisk politi henlegger overgrepssaken mot 75 år gamle Cliff Richard og konkluderer med at det ikke foreligger tilstrekkelig med beviser til å ta ut tiltale.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I 2014 kom det fram opplysninger om at Cliff Richard skulle ha begått overgrep mot en mindreårig gutt på 1980-tallet. Richard selv betegnet anklagene som «absurde og usanne».

Politiet ransaket Richards hjem i Berkshire i det sørlige England og tok ham inn til avhør, men han ble verken siktet eller anholdt.

Les også: Utvidet etterforskning av Cliff Richard

Året etter ble imidlertid etterforskningen av Richard utvidet, noe britisk politi begrunnet med at det var framsatt nye anklager mot ham.

Torsdag besluttet imidlertid britisk påtalemyndighet «etter en grundig gjennomgang» å henlegge saken mot Richard, med henvisning til at «det ikke foreligger tilstrekkelig med beviser for å kunne reise sak», melder BBC.

Politiet beklager overfor Richard: Fikk huset ransaket

Richard legger ikke skjul på at han er lettet over at saken endelig er ute av verden og kritiserer samtidig politiets håndtering av anklagene.

– Jeg har alltid fastholdt at jeg er uskyldig, og jeg har helt og fullt samarbeidet med etterforskningen. Jeg kan ikke forstå hvorfor det har tatt så langt tid å komme fram til dette, sier han i en kommentar.

Cliff Richard er en av Storbritannias mest kjente popartister. Han har solgt mer enn 21 millioner singler og hatt en rekke listetopper i løpet av karrieren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder