TOPP 5: Espen Berg (foran) og Simen Eriksrud kaller seg Seeb etter sine initialer. Foto: Universal Music

Norske Seeb inn på Topp 5 i USA

Den norske duoen Espen Berg (45) og Simen Eriksrud (40) - Seeb - passerer nok en milepæl når de nå entrer femteplassen på verdens viktigste hitliste, Billboard Hot 100.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Duoens remix av Mike Posners «I Took A Pill In Ibiza» har hatt en eventyrlig suksess de siste månedene og har sørget for den høyeste listeplasseringen noensinne for både seg selv og Posner.

LES OGSÅ: Seeb inn på Topp Ti i USA

I øyeblikket ligger den også på annenplass på musikksøketjenesten Shazams globale toppliste, etter Sias «Cheap Thrills», men på plassen foran norske Alan Walkers «Faded». Både Seeb og Walker har nylig ligget helt øverst hos Shazam.

I USA har den klatret rolig, men stødig oppover Hot 100 siden den gikk inn på Topp 10 for knapt halvannen måned siden. De to foregående ukenes plasseringer har vært en åtttende- og en sjetteplass.

– Dette er utrolig! Kan ikke beskrive hvor lykkelige vi er nå, skrev de på Facebook den gangen de entret Topp 10.

Så du denne? Norsk 18-åring har verdens mest etterspurte låt

Duoens Facebook-side røper samtidig at duoens aktivitet har tatt seg kraftig opp etter at de fikk en verdenshit med sin remix, blant annet har de nå postet historien om hvorfor og hvordan de remixet «I Took A Pill In Ibiza» frem til å bli en global ener.

Like imponerende er det kanskje at samme låt har prestert å toppe Storbrittanias offisielle hitliste fire uker på rad, mens de nå er nede på en tredjeplass.

På Spotify har låten foreløpig hele 287 millioner avspillinger. Duoens månedgamle single fra egne hender, «Breathe», har passert 17 millioner.

Av norske artister har kun a-ha, Ylvis og Nico & Vinz tidligere nådd Topp 10 i USA.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder